088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Reeuwijk
Zonnepanelen in Reeuwijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Reeuwijk

Reeuwijk is al goed op weg met verduurzamen! Zo vinden allerlei duurzame evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk plaats. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Hiermee besparen zij flink op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

In gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben inwoners zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gezamenlijk besparen zij euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit  €1.143 per jaar. Met onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning in Reeuwijk onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en de terugverdientijd.

Waarom juist nu zonnepanelen in Reeuwijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Reeuwijk kende afgelopen jaar 1082 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Reeuwijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Reeuwijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Reeuwijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Reeuwijk

Al 647 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Reeuwijk gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Reeuwijk

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Denk hierbij aan daken die niet geschikt zijn, zoals rieten daken, een verkeerde ligging van het dak of obstakels die de zon kunnen hinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog van de daken in Reeuwijk kunnen profiteren van zonnepanelen!

In Reeuwijk is er geen sprake van beschermd dorpsgezicht. Dit betekent dat er geen obstakels zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Je hoeft namelijk geen vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Zonnepanelen installateur Reeuwijk

Ben jij op zoek naar een zonnepanelen installateur in Reeuwijk? Onze Zonneplan monteurs en installatiepartners komen graag bij jou langs om een mooie zonnepaneleninstallatie te plaatsen. De zonnepanelen die nu geplaatst worden zijn geheel zwart en hebben een maximaal vermogen van 400 wattpiek per paneel. Hierdoor levert één paneel per jaar zo ongeveer 320 kWh op. Daarmee kun je dus fors gaan besparen op jouw energierekening.

Wanneer jij zonnepanelen van Zonneplan neemt krijg je daar bij ook het Zonneplan Serviceplan. Hiermee ben jij naast de product garantie 10 jaar verzekerd van een werkend zonnepanelensysteem! Naast dat jij niet opdraait voor reparatie- of voorrijkosten, nemen wij de btw-teruggave ook voor jou uit handen.

Zonnepanelen kopen in Reeuwijk

Uiterlijk in 2035 wil Bodegraven-Reeuwijk klimaatneutraal zijn. Dit houdt in dat alle CO2 die vrijkomt bij het produceren van energie gecompenseerd moet worden. Veel inwoners zijn al bezig met deze veranderingen en stappen over op eigen stroom. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en Reeuwijkers voorzien van zonnepanelen. Op dit moment heeft van de daken van koopwoningen al zonnepanelen in Reeuwijk. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Reeuwijk, maar er kunnen nog veel meer huishoudens gaan profiteren. Geïnteresseerd? Doe gauw de gratis dakcheck en ontdek welke mogelijkheden jouw dak heeft.

Reeuwijk gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Reeuwijkers voor een energiecontract op basis van tarieven die variëren per uur. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Reeuwijk zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Reeuwijk!

Vragen over zonnepanelen in Reeuwijk

 • Waarom zonnepanelen kopen in Reeuwijk?

  Zonnepanelen kopen in Reeuwijk heeft voordelen. Op steeds meer daken in Reeuwijk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard geworden.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Reeuwijk?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Moerkapelle en vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams hebben we ook twee lokale Zonneplan partners in Den Haag. Samen verduurzamen we Reeuwijk en de rest van de lokale regio!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Reeuwijk?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Om zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn,  kun je het altijd vrijblijvend aan één van onze adviseurs vragen.


Reeuwijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Reeuwijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Reeuwijk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Reeuwijk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!