088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Dordrecht
Zonnepanelen in Dordrecht

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Dordrecht

Duurzaamheid leeft onder de Dordtenaren. Tijdens de bijeenkomsten in de Dordtse duurzaamheidscafés worden ideeën en initiatieven gedeeld over duurzaamheid. Daarnaast wekken ook steeds meer inwoners van Dordrecht zelf duurzame stroom op met hun eigen zonnepanelen. Benieuwd hoe jij duurzame stappen kunt zetten met zonnepanelen?

In Dordrecht hebben 3.371 daken zonnepanelen. Ze wekken eigen stroom op en nemen minder stroom af van het net. Deze huishoudens besparen jaarlijks gezamenlijk 2.106.875 kg CO2. Dit staat gelijk aan het planten van 158.749 bomen. Naast dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, kun je ook flink besparen op de energierekening. Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks €1.027. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Doe dan snel de gratis postcodecheck.

Na de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Dordrecht:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Dordrecht kende afgelopen jaar 1073 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Dordrecht zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Dordrecht ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Dordrecht kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Dordrecht

Al 3.371 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Dordrecht gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in Dordrecht

Wij doen onderzoek naar de potentie van de daken in Dordrecht. Tijdens het onderzoek worden alle relevante aspecten bekeken. Een woning met een rieten dak is bijvoorbeeld niet geschikt. Ook moet het dak van de woning in de zon liggen. Obstakels, zoals pijpjes of hoge bomen, zijn niet gewenst.

Daarnaast bekijken we of er beschermd stadsgezicht is. In een groot deel van de binnenstad van Dordrecht is er sprake van een beschermd stadsgezicht. Hier is een vergunning nodig om zonnepanelen te laten installeren.

Dordrecht energieneutraal

Het duurzaamheidsdoel van Dordrecht is om energieneutraal te zijn in 2050. Om dit doel te behalen, moet er evenveel duurzame stroom worden opgewekt als dat er verbruikt wordt. Door de 16.369 geschikte daken in Dordrecht zijn zonnepanelen een goede optie om te verduurzamen. Met name in de wijken Crabbehof, Wielwijk en Oud- en Nieuw-Krispijn staan veel woningen met een lager energielabel. In deze wijken kunnen de huizen nog grote duurzame stappen maken.

 


Dordrecht in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Dordrecht steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Dordrecht er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Dordrecht

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!