Rijswijk
Zonnepanelen in Rijswijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Rijswijk

Rijswijk is flink aan het verduurzamen. Veel inwoners hebben de overstap gemaakt naar zonnepanelen. Dit is fantastisch nieuws! Al daken hebben op dit moment zonnepanelen. Hierdoor besparen de huishoudens elke maand weer op de energierekening. Niet alleen de huishoudens in Rijswijk zijn duurzaam bezig, ook de scholen maken mooie stappen. Het Wellantcollege Rijswijk is namelijk officieel benoemd tot een Eco-school. Dit is een speciale internationale onderscheiding voor duurzame scholen. Er liggen maar liefst 314 zonnepanelen op het dak, waardoor deze locatie nu volledig zelfvoorzienend is in energie. Wat een goed initiatief!

Zonnepanelen zijn een ideale investering om op lange termijn geld te besparen. De inwoners van Rijswijk besparen jaarlijks in totaal . Per huishouden is dit gemiddeld €1.027. Wil je weten wat je kunt besparen met zonnepanelen? Doe dan de gratis postcodecheck.

Na het invullen van je gegevens in de postcodecheck, neemt een van onze adviseurs contact met je op. Samen bespreken jullie je wensen en voorkeuren, zodat de adviseur een dakplan op maat kan maken. Vervolgens ontvang je jouw Zonneplan met daarin je dakplan, informatie over de panelen, kosten en natuurlijk de opbrengsten.

Waarom juist nu zonnepanelen in Rijswijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Rijswijk kende afgelopen jaar 1097 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Rijswijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Rijswijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Rijswijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Rijswijk

Al 2.679 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Rijswijk gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Rijswijk

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de daken in Rijswijk. Wij bekijken elk dak afzonderlijk en schatten in of er zonnepanelen op kunnen. We kijken hierbij naar de ligging ten opzichte van het zuiden en naar eventuele obstakels op het dak. Uit het onderzoek blijkt dat van de koopwoningen, nog een geschikt dak heeft. Dit betekent dat nog genoeg Rijswijkers kunnen genieten van zonne-energie.

Daarnaast is het goed om te weten dat er in Rijswijk geen sprake is van beschermd stadsgezicht. Als er een beschermd stadsgezicht is in een plaats dat houdt dat in dat er een vergunning nodig is om zonnepanelen te plaatsen op het dak.

Zonnepanelen installateur Rijswijk

Ben jij op zoek naar een zonnepanelen installateur in Rijswijk ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in de omgeving van Rijswijk zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Zij installeren geheel zwarte panelen van absolute topmerken met een vermogen van 400Wp per zonnepaneel. Daarnaast krijgt u de Zonneplan One omvormer die ervoor zorgt dat jij de opgewekte stroom ook daadwerkelijk kan gebruiken of terug leveren. Wat jouw zonnepanelen opbrengen zie je live en overzichtelijk terug in de Zonneplan App. Deze werkt via een versleutelde 4G-verbinding zodat deze informatie ook daadwerkelijk van jou blijft

Zonnepanelen kopen in Rijswijk

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Rijswijk energieneutraal is. Veel Rijswijkers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al inwoners die overstappen op eigen energie. Daarnaast is er met het gebruik van zonne-energie kg CO2 bespaard. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Rijswijk . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Rijswijk ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Rijswijk .

Rijswijk gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Rijswijkers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Rijswijk zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Rijswijk !

Vragen over zonnepanelen in Rijswijk?

 • Waarom zonnepanelen kopen in Rijswijk?

  Zonnepanelen kopen in Rijswijk heeft voordelen. Op steeds meer daken in Rijswijk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld €5.000,- meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Rijswijk?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Rijswijk . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Rijswijk?

  In Moerkapelle hebben wij ons eigen installatiedepot en vanuit hier installeren onze Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Greenhill B.V. en Abansolar B.V. beide uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Rijswijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Rijswijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Rijswijk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Rijswijk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!