phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Vlaardingen
Zonnepanelen in Vlaardingen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen is druk bezig met verduurzamen, onder andere door zonnepanelen. Zo hebben de daken van de basisschool ‘De Schakel’ en de sporthal ‘Holy’ al zonnepanelen. Daarnaast is de nieuwe 'Erasmushal' volledig energieneutraal door de opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen. Ook steeds meer inwoners van Vlaardingen kiezen voor zonnepanelen. Niet gek, aangezien er flink bespaard kan worden op de energierekening. In de gemeente profiteert al 10% van zonne-energie.

Met 1.197 zonuren kun je in de gemeente Vlaardingen per huishouden tot wel €820 per jaar besparen.  De 1.624  huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €1.331.680 per jaar. Iedere woning heeft zijn een unieke dak situatie, hierdoor heeft ook ieder eigenaar een uniek spaarbedrag. Benieuwd geworden naar jouw potentiële besparing? Kom erachter door onze gratis postcodecheck te doen.

Na je aanvraag van de postcodecheck neemt een persoonlijke adviseur jouw woning onder de loep. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met persoonlijke wensen en energieverbruik. Hierna zal jouw persoonlijke adviseur een zonneplan opstellen met een overzicht van jouw kosten en besparingen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Vlaardingen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Vlaardingen kende afgelopen jaar 1197 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Vlaardingen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Vlaardingen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Vlaardingen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Vlaardingen

Al 1.624 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Vlaardingen gingen je voor.

Beschermd gezicht Vlaardingen

Zonneplan doet onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente. Hiervoor bekijkt Zonneplan de daken in de gemeente en beoordeeld deze daken op geschiktheid voor zonnepanelen. Uit dit onderzoek blijkt dat  5.997 daken in de gemeente geschikt zijn voor zonnepanelen. Deze woningen hebben weinig last van schaduw, obstakels op het dak en een gunstige ligging ten opzichte van de zon.

Om de cultuurhistorische waarde van de stad te beschermen is er sprake van een beschermd stadsgezicht rondom en in de Oostwijk. Ook in dit gebied kun je profiteren van zonnepanelen, maar moet er van te voren een vergunning worden aangevraagd. De rest van de gemeente heeft geluk en kan zonder vergunning zonnepanelen plaatsen.

 

 

Een klimaatneutraal Vlaardingen in 2050

De gemeente Vlaardingen heeft de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Al 1.624 daken in de gemeente hebben zonnepanelen en wekken hun eigen energie op, deze daken dragen dus bij aan de doelstelling. Wil jij ook bijdragen aan het behalen van deze doelstelling? Doe dan net zoals
588 inwoners van de gemeente een postcodecheck!


Vlaardingen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Vlaardingen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Vlaardingen er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Vlaardingen

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan