088-0203000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Vlaardingen
Zonnepanelen in Vlaardingen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen is druk bezig met verduurzamen, onder andere door zonnepanelen. Zo hebben de daken van de basisschool ‘De Schakel’ en de sporthal ‘Holy’ al zonnepanelen. Daarnaast is de 'Erasmushal' volledig energieneutraal door de opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen. Ook steeds meer inwoners van Vlaardingen kiezen voor zonnepanelen. Niet gek, aangezien er flink bespaard kan worden op de energierekening. In de gemeente profiteren al 10% van de huishoudens van zonne-energie.

Inwoners van Vlaardingen  kunnen met 1.124 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 1.790 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €2.045.970. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Vlaardingen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Vlaardingen kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Vlaardingen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Vlaardingen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Vlaardingen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Vlaardingen

Al 1.790 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Vlaardingen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Vlaardingen

Zonneplan doet onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente. Hiervoor bekijkt Zonneplan de daken in de gemeente en beoordeeld deze daken op geschiktheid voor zonnepanelen. Uit dit onderzoek blijkt dat 6.155 daken in de gemeente geschikt zijn voor zonnepanelen. Deze woningen hebben weinig last van schaduw, pijpjes of schoorstenen op het dak en een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Dat zijn nog heel wat woningen die kunnen gaan profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Om de cultuurhistorische waarde van de stad te beschermen is er sprake van een beschermd stadsgezicht rondom en in de Oostwijk. Ook in dit gebied kun je profiteren van zonnepanelen, maar moet er van te voren een vergunning worden aangevraagd. De rest van de gemeente heeft geluk en kan zonder vergunning zonnepanelen plaatsen.

 

 

Zonnepanelen installateur Vlaardingen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Vlaardingen ? Wij komen graag bij je langs met onze ervaren monteurs en installatiepartners. Zij installeren geheel zwarte 400 wattpiek panelen. Deze wekken stroom op, maar die kun je niet gebruiken zonder de Zonneplan One of Zonneplan One Optimized omvormer. Deze zorgt ervoor dat je de stroom  met jouw apparaten kan gebruiken en terug kunt leveren aan het net.

Onze installateurs in Vlaardingen zijn opgeleid in de Zonneplan Academy in Zwolle, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Zij laten jouw achter met een werkend en compleet zonnepanelensysteem. Ze laten hun werkplek netjes achter. Dat onze klanten blij zijn met onze monteurs en installatiepartners zie je terug in ons gemiddelde klantcijfer van een 9.2.

 

Zonnepanelen kopen in Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie moet worden opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Vlaardingers dragen hier dan ook al goed aan bij. Er zijn namelijk al 1.790 huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen in Vlaardingen ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Vlaardingen .

Vlaardingen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Vlaardingers voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Vlaardingen is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Vlaardingen

 • Waarom zonnepanelen kopen Vlaardingen?

  Zonnepanelen kopen in Vlaardingen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Vlaardingen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Vlaardingen?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Moerkapelle. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook drie lokale Zonneplan partners. Abansolar B.V. en Greenhill B.V. beide uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de regio!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Vlaardingen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Vlaardingen . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Vlaardingen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Vlaardingen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Vlaardingen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Vlaardingen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!