079-7600019Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Zoetermeer
Zonnepanelen in Zoetermeer

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zoetermeer

Het Oranje Nassau College in Zoetermeer gaat voor groen. Op het dak van de school is een zonnesysteem bestaande uit vijf zonnepanelen geplaatst. En ook het Picasso Lyceum doet aan duurzaam. Daar liggen namelijk 599 zonnepanelen op het dak van het school gebouw. Dit zijn mooie duurzame stappen!

Wij van Zonneplan maken  Zoetermeer   graag nog groener door het gebruik van duurzame energie. Hiermee draag jij bij aan een betere leefomgeving en help je direct mee met de energietransitie van Nederland. De inwoners van Zoetermeer zijn al goed bezig en besparen samen bomen en kg CO2. Dit is natuurlijk al een behoorlijke besparing, maar wij zien dit aantal graag groeien.

Door het opwekken van zonne-stroom help je niet alleen het milieu, maar scheelt het jou ook nog eens kosten op de energierekening. Gemiddeld word namelijk jaarlijks zo’n €1.143 euro bespaard door het gebruik van zonnepanelen. Wil jij ook gaan starten met besparen? Doe dan de gratis en vrijblijvende postcodecheck.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zoetermeer:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zoetermeer kende afgelopen jaar 1097 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zoetermeer zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zoetermeer ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zoetermeer kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zoetermeer

Al 6.230 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Zoetermeer gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zoetermeer

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Zoetermeer . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben zijn hierbij niet meegenomen. Uit onderzoek is gebleken dat  van alle daken in Zoetermeer zijn geschikt voor zonnepanelen. 

Onze installateurs zorgen dat jij een complete zonnepaneleninstallatie op jouw dak krijgt. Want naast zonnepanelen krijg je afhankelijk van schaduwwerking ook de Zonneplan One of de Zonneplan One Optimized. Deze omvormer zorgt ervoor dat jij jouw opgewekte stroom kan gebruiken. Wat uiteindelijk jouw opbrengsten zijn zie je allemaal gemakkelijk terug in de Zonneplan app.

Zonnepanelen installateur Zoetermeer

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zoetermeer? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Zoetermeer zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Zoetermeer

wil in 2040 Aardgasvrij zijn. Veel Zoetermeerders zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al   inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij ook bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Zoetermeer . Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zoetermeer .

De gemeente is al druk bezig met het zetten van allerlei duurzame stappen, niet alleen op gebied van de energie transitie. Goed bezig!

Zoetermeer gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Zoetermeerders voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zoetermeer!

Vragen over zonnepanelen in Zoetermeer

 • Waarom zonnepanelen kopen in Zoetermeer?

  Zonnepanelen kopen in heeft voordelen. Op steeds meer daken in liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Zoetermeer?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Zoetermeer?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Moerkapelle. Vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook nog twee lokale Zonneplan partners. Greenhill B.V. en Abansolar B.V. uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Zoetermeer in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zoetermeer steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Zoetermeer er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Zoetermeer

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken