Ridderkerk
Zonnepanelen in Ridderkerk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Ridderkerk

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal zonnepanelen in de gemeente Ridderkerk. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat er al inwoners profiteren van zonnepanelen. Daarnaast heeft ook Voetbalclub VV Rijsoord uit Ridderkerk duurzaamheid hoog op de agenda staan. Het is dan ook niet gek dat er al 104 zonnepanelen op het dak liggen van de club. Goed bezig! Benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen doen? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag!

Op dit moment is er met de huidige zonneplan installaties in Ridderkerk al kg Co2 bespaard. Samen zijn we dus al goed onderweg. Inwoners van Ridderkerk besparen met zonnepanelen tot wel €1.027 per jaar!

Omdat Ridderkerk zonuren per jaar heeft kun je optimaal profiteren van zonnepanelen. Als jij een aanvraag doet bij Zonneplan neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte.

Waarom juist nu zonnepanelen in Ridderkerk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Ridderkerk kende afgelopen jaar 1041 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Ridderkerk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Ridderkerk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Ridderkerk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Ridderkerk

Al 1.734 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Ridderkerk gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Ridderkerk

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Ridderkerk zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

In Moerkapelle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Wescco Bouw uit Papendrecht en Greenhill B.V. uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

Dak geschikt voor zonnepanelen in Ridderkerk

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Ridderkerk . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen in de gemeente Ridderkerk nog geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Als jouw dak geschikt is zorgen onze monteurs er uiteindelijk voor dat de zonnepanelen netjes op jouw dak komen te liggen. Dit wordt bijna altijd binnen één dag geregeld en jij kunt zelf inplannen wanneer onze monteurs bij jouw langskomen! Wij bieden full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

Zonnepanelen kopen in Ridderkerk

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Ridderkerk klimaaneutraal is. Veel Ridderkerkers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Ridderkerk . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Ridderkerk ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Ridderkerk .

Ridderkerk gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Ridderkerkers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Ridderkerk !

Vragen over zonnepanelen in Ridderkerk

 • Waarom zonnepanelen kopen in Ridderkerk?

  Zonnepanelen kopen in Ridderkerk heeft voordelen. Op steeds meer daken in Ridderkerk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Ridderkerk?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Ridderkerk . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Ridderkerk?

  In Moerkapelle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Dit team bestaat uit drie monteurs: twee dakspecialisten en één elektricien. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Wescco Bouw uit Papendrecht en Greenhill B.V. uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Ridderkerk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Ridderkerk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Ridderkerk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Ridderkerk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!