088 020 3000
Bereikbaar tot 20:30 uur
Rotterdam
Zonnepanelen in Rotterdam

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Rotterdam

Rotterdam gaat voor duurzaam. Steeds meer inwonersstappen over naar zonne-energie. Inmiddels profiteren al 4.465 inwoners uit de gemeente van zonnepanelen. Er liggen kansen om Rotterdam nog verder te verduurzamen.

Er zijn namelijk nog 56.649 koopwoningen met een geschikt dak die nog kunnen profiteren van zonne-energie. Je eigen stroom opwekken leveren per jaar een flinke besparing op. De inwoners van Rotterdam besparen gezamenlijk een bedrag van €3.661.300. Zonneplan heeft al vele installaties in Rotterdam gedaan en de inwoners zijn enthousiast. Ga jij ook voor duurzaam?

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Rotterdam:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Rotterdam kende afgelopen jaar 1145 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Rotterdam zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Rotterdam ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Rotterdam kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Rotterdam

Al 4.465 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Rotterdam gingen je voor.

Zonnepanelen in Rotterdam

Zonnepanelen zijn een mooie manier om te verduurzamen.Daarnaast bespaar je door te profiteren van zonne-energie ook flink op de energierekening. Dit is bij 12 panelen gemiddeld €820  per jaar. Een van onze adviseurs geeft je graag een persoonlijk advies op maat waaruit de opbrengsten voor jouw situatie naar voren zullen komen.

Let wel op als je in een van de volgende wijken woont: Tuindorp Vreewijk, Noordereiland, Scheepvaartkwartier,Rotterdam Delfshaven, Heemraadssingel-Mathenesserlaan, Blijdorp, Bergpolder,Waterproject of Kralingen-midden. In deze wijken geldt een beschermd stadsgezicht.Dit houdt in dat hier een vergunning van de gemeente nodig is, voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Als jouw woning buiten het beschermd stadsgezicht valt, is er geen vergunning nodig en kunnen zonnepanelen vrij geplaatst worden.

Geschiktheid van de woningen voor zonnepanelen in gemeente Rotterdam

Speciaal voor dit zonnepanelenproject onderzocht Zonneplan alle koopwoningen in gemeente Rotterdam . Uit dit onderzoek blijkt dat er maar liefst 34.294 geschikte koopwoningen voor zonnepanelen zijn. Van deze geschikte daken kan nog ruim 85% profiteren van zonne-energie. Benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Doe de gratis dakcheck en kom erachter!


Rotterdam in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Rotterdam steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Rotterdam er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Rotterdam

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan