Gouda
Zonnepanelen in Gouda

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €635 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Project 2020 is actief: nog
Project afgelopen
Lees meer
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Gouda

In de gemeente Gouda stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Niet gek, aangezien er met maar liefst 1.114 zonuren binnen de gemeente flink bespaard kan worden op de energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Lees dan verder.

De gemeente Gouda is bezig met verduurzamen. Op dit moment liggen er al zonnepanelen op 1.052 woningen. Samen hebben zij dit jaar al 1.050.000 kg CO-2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 79.116 bomen! Dat is een behoorlijke verduurzaming, maar er zijn nog 5.027 woningen in de gemeente die dagelijks kunnen profiteren van zonnepanelen. Grote kans dus dat ook jouw woning geschikt is!

Waarom juist nu zonnepanelen in Gouda:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Gouda kende afgelopen jaar 1114 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Gouda zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 635,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Gouda ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Gouda kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Gouda

Al 1.052 opgewekte zonnepanelen eigenaren in de gemeente Gouda gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht Gouda

Zonnepanelen kunnen in de hele gemeente Gouda worden geplaatst. Maar, als je in de binnenstad van Gouda woont, kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Er zijn gebieden met woningen met een grote historische en/of culturele waarde. De gemeente heeft deze gebieden bestempeld met beschermd stadsgezicht. Wil jij weten of jouw woning daar onder valt? Kijk dan op de website van de gemeente.

 

Gouda energieneutraal 2040

De doelstelling van de gemeente Gouda is om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat er in 2040 net zoveel duurzame energie moet worden opgewekt als dat er verbruikt wordt. In de gemeente helpen al 1.052 inwoners mee aan deze doelstelling. Zij hebben namelijk een zonnepaneleninstallatie en wekken hun eigen energie op en tegelijkertijd besparen ze op hun energierekening. Wil jij ook dagelijks besparen en meehelpen aan een energieneutraal Gouda? Doe dan de postcodecheck en ontvang een vrijblijvend en persoonlijk advies.

 


Gouda in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Gouda steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Gouda er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Gouda

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

hebben een dakcheck gedaan