088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Zwartewaal
Zonnepanelen in Zwartewaal

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zwartewaal

Zwartewaal kent een rijke geschiedenis. Met haar bijna 400 rijksmonumenten op een inwoneraantal van nog geen 12.000 inwoners bezit de stad samen met Harlingen de meeste monumenten per inwoner van heel Nederland. Waar Zwartewaal er ook veel van heeft, zijn zonnepanelen op de daken. In Zwartewaal zijn 2.706 daken geschikt en al 1.308 hiervan beschikken over zonnepanelen.

Hiermee helpen zij het milieu een handje en besparen zij daarnaast ook nog eens op de energiekosten. Gemiddeld besparen zonnepanelenbezitters €1.143 per jaar. Ook dragen de woningen met zonnepanelen in Zwartewaal bij aan het behalen van de doelstelling van de gemeente  om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Ben jij ook benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen en wil jij direct bijdragen aan de energietransitie van Nederland? Doe dan een gratis dakscan en zet de eerste stap.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zwartewaal:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zwartewaal kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zwartewaal zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zwartewaal ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zwartewaal kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zwartewaal

Al 1.308 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Brielle gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zwartewaal

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Zwartewaal . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat in de hele gemeente 2.706 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen.

Let op, er geldt in de binnenstad van Brielle een beschermd stadsgezicht. Bij installaties op deze woningen moet eerst een vergunning worden aangevraagd. In de rest van de gemeente Brielle geldt er geen beschermd stadgezicht en kunnen de zonnepanelen zonder vergunning geïnstalleerd worden.

Zonnepanelen installateur Zwartewaal

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Zwartewaal ? Onze teams van monteurs en installatiepartners komen graag bij jou langs. Onze installateurs in Zwolle zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Onze klanten ervaren de installatie en onze service positief. Dit is terug te zien in het gemiddelde klantcijfer van een 9.2.

Na de installatie kun jij de opbrengsten van jouw zonnepanelen bijhouden in de Zonneplan App. Daarnaast heb je 10 jaar lang recht op het Zonneplan Serviceplan. De btw-teruggave wordt voor jou geregeld en je hebt dus 10 jaar lang een werkend zonnepanelensysteem zonder dat je tegen onverwachte kosten aanloopt.

Zonnepanelen kopen in Zwartewaal

Gemeente Brielle vindt duurzaamheid erg belangrijk. De doelstelling is om in 2040 energieneutraal te zijn. Hiervoor moet alle gebruikte energie zelf opgewekt wordt op een duurzame manier met bijvoorbeeld zonne-energie en warmtepompen. Deze duurzaamheidsdoelstelling behalen kan de gemeente echter niet alleen. Hiervoor is de hulp nodig van alle inwoners. Veel inwoners dragen al met hun dak bij aan een duurzamer Zwartewaal . Wil je ook meedoen? Doe dan vrijblijvend een aanvraag en ontdek of jouw dak ook geschikt is voor zonnepanelen in Zwartewaal .

Zwartewaal gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Briellenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Zwartewaal zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor variabele uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zwartewaal !

Vragen over zonnepanelen in Brielle

 • Waarom zonnepanelen in Brielle

  Zonnepanelen kopen in Zwartewaal heeft voordelen. Steeds meer Briellenaren leggen zonnepanelen op hun daken. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Brielle?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Brielle. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het gewoon vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Brielle?

  Het dichtstbijzijnde installatiedepot van Zonneplan is gevestigd in Moerkapelle. Daarnaast is het depot in Tholen ook in de buurt. Vanuit deze locaties installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams hebben we ook twee lokale Zonneplan partners uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Zwartewaal in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zwartewaal steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Brielle er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Brielle

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!