phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Zwartewaal
Zonnepanelen in Zwartewaal

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zwartewaal

Brielle kent een rijke geschiedenis. Met haar bijna 400 rijksmonumenten op een inwoneraantal van nog geen 12.000 inwoners bezit de stad samen met Harlingen de meeste monumenten per inwoner van heel Nederland. Waar Brielle er ook veel van heeft, zijn zonnepanelen op de daken. In Brielle zijn 2.694 daken geschikt en al 1.097 hiervan beschikken over zonnepanelen.

Hiermee helpen zij het milieu een handje en besparen zij daarnaast ook nog eens op de energiekosten. Gemiddeld besparen zonnepanelenbezitters €820 per jaar. Ook dragen de woningen met zonnepanelen in Brielle bij aan het behalen van de doelstelling van de gemeente  om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Ben jij ook benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen en wil jij direct bijdragen aan de energietransitie van Nederland? Doe dan een gratis dakscan en zet de eerste stap.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zwartewaal:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zwartewaal kende afgelopen jaar 1197 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zwartewaal zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zwartewaal ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zwartewaal kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zwartewaal

Al 1.097 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Brielle gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Brielle . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 2.694 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen.

Let op, er geldt in de binnenstad van Brielle een beschermd stadsgezicht. Bij installaties op deze woningen moet eerst een vergunning worden aangevraagd. In de rest van Brielle geldt er geen beschermd stadgezicht en kunnen de zonnepanelen zonder vergunning geïnstalleerd worden.

Duurzaam Brielle

Gemeente Brielle vindt duurzaamheid erg belangrijk. De doelstelling is om in 2040 energieneutraal te zijn. Hiervoor moet alle gebruikte energie zelf opgewekt wordt op een duurzame manier met bijvoorbeeld zonne-energie en warmtepompen. Deze duurzaamheidsdoelstelling behalen kan de gemeente echter niet alleen. Hiervoor is de hulp nodig van alle inwoners. Veel inwoners dragen al met hun dak bij aan een duurzamer Brielle . Wil je ook meedoen? Doe dan vrijblijvend een aanvraag en ontdek of jouw dak ook geschikt is voor zonnepanelen.


Zwartewaal in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zwartewaal steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Brielle er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Brielle

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan