0172-251140Morgen open om 08:00 uur
Bodegraven
Zonnepanelen in Bodegraven

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Bodegraven

Bodegraven is al goed op weg met verduurzamen! Zo vinden allerlei duurzame evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk plaats. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Hiermee besparen zij flink op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

In gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben inwoners zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gezamenlijk besparen zij euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit  €1.027 per jaar. Met onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Bodegraven:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Bodegraven kende afgelopen jaar 1082 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Bodegraven zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Bodegraven ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Bodegraven kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Bodegraven

Al 1.245 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Bodegraven gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Bodegraven

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Denk hierbij aan daken die niet geschikt zijn, zoals rieten daken, een verkeerde ligging van het dak of obstakels die de zon kunnen hinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog van de daken in Bodegraven nog kunnen profiteren van zonnepanelen!

Jij kunt zonder vergunning gewoon zonnepanelen op je dak laten leggen. Er is namelijk geen gebied in Bodegraven dat is aangewezen tot beschermd dorpsgezicht. Ontdek dus gauw wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op jouw dak in Bodegraven.

Zonnepanelen installateur Bodegraven

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Bodegraven? Onze monteurs van installatiedepot Moerkapelle komen graag bij je langs om zonnepanelen op jouw dak te installeren. Naast onze eigen teams hebben wij ook twee lokale Zonneplan partners in de regio. Deze zijn beiden gevestigd in Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

Wanneer je jouw persoonlijke zonneplan accepteert kun je zelf bepalen wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd worden. Dankzij onze zelfplanner kun je de installatie makkelijk plannen op een dag dat het jou uitkomt. Klanten zijn blij met onze zonnepaneleninstallatie en service. Dat is ook duidelijk te zien aan ons gemiddelde klantcijfer van een 9.4 uit 17.914 reviews. Iets waar we bij Zonneplan trots op zijn!

Zonnepanelen kopen in Bodegraven

Uiterlijk in 2035 wil Bodegraven-Reeuwijk klimaatneutraal zijn. Veel Bodegravers zijn daarom al bezig met deze veranderingen en stappen over op eigen zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de huishoudens in Bodegraven zoveel mogelijk voorzien van zonnepanelen. Op dit moment zijn er daken binnen de gemeente die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Bodegraven, maar er is nog genoeg winst te behalen. Bovendien begin je direct met besparen zodra de zonnepanelen op je dak liggen. Wil jij zonnepanelen kopen in Bodegraven? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak.

Bodegraven gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Bodegravers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo kun je in Bodegraven dus zelf invloed uitoefenen op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Bodegraven!

Vragen over zonnepanelen in Bodegraven

 • Waarom zonnepanelen kopen in Bodegraven?

  Zonnepanelen kopen in Bodegraven heeft voordelen. Op steeds meer daken in Bodegraven liggen zonnepanelen. Logisch, want per jaar verdien je hiermee gemiddeld €1.027. En mocht jij in de toekomst je woning verkopen? Dan is jouw woning gemiddeld 5.000,- euro meer waard geworden dankzij de zonnepanelen.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Bodegraven?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Bodegraven?

  In de buurt van Bodegraven is er een Zonneplan installatiedepot gevestigd. Deze staat in Moerkapelle en vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Daarnaast hebben wij twee lokale Zonneplan partners in Den Haag. Samen verduurzamen wij Bodegraven en de rest van de gemeente.


Bodegraven in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Bodegraven steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Bodegraven er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Bodegraven

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!