088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
De Lier
Zonnepanelen in De Lier

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Lier

Gemeente Westland staat bekend om haar glastuinbouw en de oranje gloed die ’s nachts de hemel verlicht, afkomstig van de assimilatieverlichting in de kassen. De inwoners van De Lier hebben dus groene vingers, maar daarnaast zijn ze ook steeds meer bezig met duurzame energie! Zo zijn ook de scholen bezig met duurzame initiatieven. Er liggen namelijk al veel zonnepanelen op scholen in de gemeente Westland. Zo ook op de Prins Willem Alexanderschool en de Prins Mauritsschool in De Lier. Goed bezig!

Al deze zonnepanelenbezitters hebben samen al kg CO2 en bomen bespaard. Naast het helpen van het milieu heeft het hen ook flink wat gescheeld in de portemonnee. Gezamenlijk hebben zij namelijk al euro bespaard aan energiekosten. Ben jij nou ook benieuwd wat zonnepanelen voor jouw energierekening kunnen opleveren? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag.

Na het doen van een aanvraag gaat een van onze adviseurs voor jouw aan de slag. Er wordt besproken wat jou persoonlijke wensen zijn en wat jouw huidige energieverbruik is. De adviseur maakt een op maat gemaakt Zonneplan met daarin alle informatie over de gekozen materialen, de verwachte kosten en opbrengsten.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in De Lier:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Lier kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Lier zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Lier ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Lier kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Lier

Al 670 opgewekte zonnepaneeleigenaren in De Lier gingen je voor.

Geschikte daken in De Lier

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Westland. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben of erg veel schaduw zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen in Westland geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van zonnepanelen.

Daarnaast zijn er een aantal dingen goed om te weten. In De Lier is er geen sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen! Ook is er een duurzaamheidslening beschikbaar. Met deze lening kun jij alsnog kiezen voor zonnepanelen op jouw dak zonder dat je hoeft te investeren met eigen kapitaal.

De Lier energieneutraal in 2040

In 2050 wil de gemeente Westland energieneutraal zijn. Dit houdt in dat de hoeveelheid opgewekte stroom gelijk is aan hoeveel er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en is daarom een zonnepanelenproject gestart in de gemeente.

Ben jij nou ook benieuwd wat jij nog meer kunt doen om duurzame stappen te zetten? Neem dan een kijkje in ons kenniscentrum. In ons kenniscentrum en op onze blog vertellen wij over de werking van zonnepanelen, hoe jij nog meer kunt besparen en alle informatie over jouw installatie dag.


De Lier in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Lier steeds populairder geworden. Benieuwd hoe De Lier er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in De Lier

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!