Hyundai zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Hyundai Solar is opgericht in 2005 door Hyundai Heavy Industries (HHI). Hyundai Solar is opgericht in Zuid-Korea, maar is al snel een wereldwijde leverancier van zonnepanelen geworden. Het merk Hyundai is vooral bekend door de auto’s die ze maken, maar Hyundai produceert ook zonnepanelen van hoge kwaliteit. Hyundai heeft namelijk als doel om tot een klimaatneutrale samenleving te komen.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken zonnepanelen van Hyundai

Hyundai biedt twee series panelen aan: de RG-serie en de SG-serie.

De RG-serie panelen hebben 60 monokristallijne cellen. Monokristallijne zonnepanelen hebben een hoog rendement. De RG-serie panelen van Hyundai hebben een rendement tot wel 19.24%. Ook zitten er in deze panelen volledig zwarte modules voor een gestroomlijnd en esthetisch uiterlijk.

De SG-serie bestaat uit shingled zonnepanelen. Shingled zonnepanelen hebben lagen met zonnecellen die onderling verbonden zijn en elektrisch verbonden worden met behulp van een elektrisch geleidende lijm. Dit maakt metalen geleiderails overbodig, waardoor silicumcellen een groter percentage van het oppervlak van het paneel in beslag kunnen nemen. Dit vermindert de lichtinval op de zonnecellen, waardoor de efficiëntie van de modules verbeterd wordt tot meer dan 20% rendement. Dit betekent dat het paneel ook met weinig zonlicht een hoog rendement geeft.

Kwaliteit zonnepanelen van Hyundai

Hyundai Solar behoort tot de Tier-1 klasse van zonnepanelen. Dit wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelen fabrikanten behoren, mede doordat ze veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan vijf jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier-1 klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier-1 status zijn zonnepanelen van Hyundai Solar in Nederland TÜV gecertificeerd. Dit wordt gezien als het belangrijkste keurmerk in de zonnepanelen markt. Voor een TÜV certificatie worden panelen getest op onder andere vrieskou, of de elektrische componenten veilig en betrouwbaar zijn, of het materiaal van goede kwaliteit is en of ze goed tegen druk-en trekspanning kunnen.

Zonnepanelen van Hyundai beschikken over een speciale coating. De panelen worden beschermd door een 3.2 millimeter dik gehard glas met een hoge transmissie en hebben gepolariseerde weerbestendige verbindingen, waardoor de panelen erg bestendig zijn in alle weersomstandigheden. Deze coating beschermt de zonnepanelen tegen vuil en corrosie, waardoor deze panelen met een fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar komen.

Kosten van Hyundai zonnepanelen

De Hyundai Solar zonnepanelen hebben dus een goede kwaliteit, maar hoe zit het met de prijs? Doordat de productie onder andere in Zuid-Korea plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen, scheelt dit qua prijs. Hyundai Solar zonnepanelen hebben een goede prijs met een lange garantie. De zonnepanelen van Hyundai Solar hebben dus een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Veelgestelde vragen over Hyundai zonnepanelen

  • Waarom Hyundai zonnepanelen?

    Zonnepanelen van Hyundai Solar behoren tot de Tier-1 klasse van zonnepanelen. Dit wil zeggen dat ze bij de top 2% van zonnepanelen fabrikanten behoren. Ook hebben deze panelen een speciale coating, waardoor ze beschermd worden tegen vuil en corrosie.

  • Waar worden Hyundai zonnepanelen gemaakt?

    Hyundai komt van oorsprong uit Zuid-Korea. Ook Hyundai Solar is in 2005 opgericht in Zuid-Korea. Hyundai is Koreaans voor moderniteit, wat goed bij het doel van Hyundai om tot een klimaatneutrale samenleving te komen past.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: