Axitec zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Axitec Energy is een van oorsprong Duits merk, dat zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en kreeg al snel voet aan de grond. Na twintig jaar is Axitec een gevestigde naam in de markt van zonne-energie. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Axitec

Axitec Energy heeft meerdere zonnepanelen op de markt gebracht, variërend in vermogen van 320 tot 450 wattpiek. De zonnepanelen zijn in te delen in drie types: 

AXI Power

De AXI Power zonnepanelen worden door het bedrijf beschreven als ‘allrounders’. Met een efficiëntie van 15,4% zorgen de zonnepanelen bij kleine installaties voor een gunstig rendement tegen redelijke kosten.

AXI Premium

De premium versies van de Axitec zonnepanelen worden eerder ‘de specialisten’ genoemd. In dit zonnepaneel komt design en hoog rendement samen.

AXI Plus

De AXIplus SE zonnepanelen bij weer een stap extra. De Solaredge power optimizer is hierbij geïntegreerd in het zonnepaneel. Zonnepanelen zouden hierdoor tot 20 % beter kunnen presteren en je bespaart automatisch op materiaal- en installatiekosten.

De prijs voor deze zonnepanelen loopt logischerwijs uiteen. Zowel door de verschillen in vermogen, als de diversiteit aan technologie verwerkt in de producten. Wij raden daarom altijd aan om te kijken naar de prijs per wattpiek als je zonnepanelen overweegt. Weegt de prijs op tegen het rendement?

Kwaliteit zonnepanelen van Axitec

Axitec is één van de grotere spelers op de Europese zonne-energie markt en behoort tot de Tier 1-top. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research en development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Daarnaast beschikt het merk over een gunstige combinatie van techniek en productie. De producten kennen namelijk hun oorsprong in Duitsland en worden geproduceerd in China. Dit zorgt voor hoge kwaliteitsstandaarden en 100% controle tijdens het hoogwaardige productieproces. Het doel van Axitec is om de “perfecte” module aan te bieden door een combinatie van prijs, kwaliteit en werking.

Kosten van Axitec zonnepanelen

AXITEC produceert zonnepanelen van zeer hoge kwaliteit,  en dat tegen een concurrerende prijs. De combinatie van oorsprong in Duitsland en productie in China zorgt voor deze aantrekkelijke prijs. Prijzen zitten gemiddeld rond de €185 en €215 per paneel.  

Prijs en kwaliteit

De prijs-kwaliteit verhouding van Axitec zonnepanelen is in balans. De prijzen liggen voor een hoog segment zonnepanelen gemiddeld. Verder is Axitec een internationaal opererend bedrijf, dat zich al enige tijd op de markt begeeft. Dit zorgt ervoor dat je met vertrouwen de keuze voor het merk zou kunnen maken, omdat zij ook op lange termijn hebben laten zien dat de kwaliteit die zij leveren met hun producten in orde is. 

Daarom houden we bij Zonneplan de zonnepanelen van Axitec, maar ook andere merken, goed in de gaten. Wij vergelijken de verschillende merken en kiezen het beste product. Zo weet jij zeker dat je nooit teveel betaald voor een zonnepanelensysteem van hoogwaardig kwaliteit. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken, zoals Axitec, krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: