Boviet zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Boviet Solar USA is een Amerikaans zonnepanelen merk met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen, fabriceren en vermarkten van zonnepanelen. In de opbouw van hun zonnepanelen benut Boviet de expertise van diverse regio’s in de wereld. De techniek verwerkt in de zonnepanelen is bijvoorbeeld afkomstig uit Duitsland, het glas wordt geïmporteerd uit China en de productie van de zonnepanelen vindt plaats in Vietnam. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Boviet

Boviet Solar biedt zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen aan, beiden beschikbaar in de 60- en 72-cell versies. De zonnepanelen hebben een vermogen tussen de 250 Wp en 360 Wp en variëren qua efficiency tussen de 16,6% en 18,5% rendement. Bovendien biedt Boviet ook op esthetisch gebied nog een aantal extra mogelijkheden, namelijk het backsheet en het frame in meerdere kleuren.

Kwaliteit zonnepanelen van Boviet

Boviet behoort sinds 2018 tot de Tier 1-klasse van zonnepanelen fabrikanten. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status staat Boviet ook in de lijst van top performers op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard.

Kosten van Boviet zonnepanelen

Boviet Solar heeft alle elementen van de productie van hun zonnepanelen in eigen beheer. Dit zorgt ervoor dat zij continue de kwaliteit van hun producten kunnen controleren en op lange termijn kunnen waarborgen. Daarnaast is het productieproces van Boviet vrijwel helemaal geautomatiseerd is en wordt er grote oplages geproduceerd. Dit scheelt qua prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Boviet in top 10 zonnepanelen

De sterke prestaties van Boviet laten zien dat ze goed op weg zijn. Met een welverdiende positie in de top 10 van zonnepanelen merken en hun voortdurende inspanningen, zijn ze niet alleen een brandpunt van aandacht, maar zullen ze ook blijven bijdragen aan de duurzame energie-industrie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: