S-energy zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

S-energy is een merk dat zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Het bedrijf werd opgericht in 2001 in Zuid-Korea. Momenteel heeft het bedrijf meerdere fabrieken weten te bouwen in Zuid-Korea en beschikt het over verkoopkantoren in de Verenigde Staten en Duitsland.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van S-energy

S-energy biedt meerdere pv panelen met verschillende eigenschappen aan. Zo zit er een verschil in het aantal wattpiek. Daarnaast brengt het merk naar voren dat zij zonnepanelen op de markt brengen met een positieve tolerantie van 5%. Dit houdt in dat je eigenlijk zonnepanelen met een hoger vermogen ontvangt dan dat origineel vermeldt staat. 

Belangrijke aandachtspunten zijn zoals genoemd het aantal wattpiek, maar ook de efficiency cijfers en de product garantie. Bij het vergelijken van meerdere merken is het daarom altijd goed om al deze facetten mee te nemen in je keuze. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Zonneplan helpt je graag op weg met het beste zonnepanelen advies.

Kwaliteit zonnepanelen van S-energy

S-Energy heeft zijn kwaliteit bewezen en is daarom onderdeel van de Tier 1-top. Dit houdt in dat het bedrijf bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten hoort, veel investeren in research en development (R&D) en innovatie, in een hoge mate geautomatiseerd is en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Kijken we naar het product dan is deze kwaliteit ook terug te zien. De zonnepanelen zijn namelijk bewust zo ontwikkeld dat zij tegen extreme situaties kunnen, hierbij kan je denken aan de invloeden van zout of ammoniak. Met name handig als je in Nederland bijvoorbeeld dichtbij de kust woont. 

Kosten van S-energy zonnepanelen

De productie van S-energy zonnepanelen vindt plaats in Azië. Omdat het proces geheel in-house plaatsvindt, vrijwel geautomatiseerd is en de zonnepanelen in grote hoeveelheden worden gemaakt scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: