Autarco zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Autarco is een Nederlands zonnepanelen merk, opgericht in Eindhoven. In vergelijking met andere zonnepanelen merken is Autarco nog relatief jong, gezien het bedrijf pas in 2011 is gestart met het ontwikkelen, fabriceren en vermarkten van zonnepanelen. Toch doet het bedrijf zeker niet onder voor andere gevestigde namen uit de top 10 zonnepanelen merken, zoals DMEGC en Trina Solar.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Autarco

Autarco biedt verschillende type pv panelen aan in hun MH-serie: MHJ-zonnepanelen, MHH-zonnepanelen, MHE-zonnepanelen en de nieuwste versie zijn de MHI-zonnepanelen. Daarnaast heeft het bedrijf nog drie versies op de planning staan, maar deze zijn nog niet beschikbaar. 

De series variëren in afmeting en vermogen. Wel vallen alle series binnen de groep van ‘hoog efficiency zonnepanelen’, gezien het vermogen loopt van 320 Wp tot wel 450 Wp. In sommige gevallen is wel duidelijk terug te zien dat het oplopen van het vermogen van de zonnepanelen komt door een toename van de afmeting van de zonnepanelen. Wil je meer vermogen, dan adviseren wij wel om goed te kijken naar jouw daksituatie en de afmetingen van de zonnepanelen. Eén van onze adviseurs kijkt graag met je mee hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen.

Kwaliteit zonnepanelen van Autarco

Autarco is zelf geen eigenaar van fabrieken om zonnepanelen te produceren en kan daarom zelf niet als Tier-1 statushouder gezien worden. Toch is dit niet direct negatief, want hier kiest Autarco bewust voor. Dit zorgt er namelijk voor dat zij wel het product-ontwerp in eigen handen houden, maar de productie uitbesteden aan de beste Tier-1 fabrieken. 

Deze manier van werken past bij het jonge karakter van het bedrijf. Ze geven zelf aan dat ze hierdoor zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn, namelijk het design, de assemblage en service. Het resultaat hiervan is zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen garanderen. Deze kwaliteit is terug te zien in de kleurconsistentie van de zonnepanelen, de kWh-garantie die het bedrijf klanten kan bieden en de mate waarin alle Autarco-onderdelen van een zonnepanelensysteem op elkaar aansluiten. 

Kosten van Autarco zonnepanelen

Oorspronkelijk vond de productie van de zonnepanelen van Autarco plaats in China. Het bedrijf heeft er echter in 2016 voor gekozen dit te verplaatsen naar Europa. Op deze manier willen zij een volledig Europees bedrijf zijn. Deze Europese fabrikant is opnieuw Tier-1 gecertificeerd. Doordat de productie bij deze fabrikant vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.  Tevens voorkomt deze locatie van productie ook dat er importheffing op zonnepanelen uit China betaald moeten worden.

Prijs en kwaliteit

Wanneer jij een offerte voor Autarco zonnepanelen hebt ontvangen en/of andere merken. Dan is het goed om de belangrijkste eigenschappen op een rijtje te zetten. Jezelf blind staren op het hoogste aantal wattpiek is geen aanrader door het verschil in maten, efficiency en natuurlijk prijs. Ben je op zoek naar de beste deal in jouw situatie? Laat onze adviseurs vrijblijvend meekijken door een Zonneplan aan te vragen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen aanschaffen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: