JA Solar zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Met de verkoop van zonnepanelen in meer dan 135 landen over de hele wereld, is JA Solar een internationaal gerespecteerd merk. Het bedrijf beheert een indrukwekkend netwerk van twaalf productielocaties, waar kwaliteit en innovatie de drijvende krachten zijn. JA Solar blijft de normen van de industrie uitdagen door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Hun krachtige en duurzame zonnepanelen hebben hun sporen verdiend en zijn bij uitstek de keuze voor de milieubewuste consument die geen concessies wil doen aan kwaliteit.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van JA Solar

JA Solar is een zonnepanelen merk met meerdere productlijnen aan zonnepanelen. De standaard (half-cell) zonnepanelen, polykristallijn, monokristallijn maar ook glas-glas zonnepanelen. Er vallen meerdere zonnepanelen onder een productielijn en het aantal zonnecellen en wattpiek per paneel kan verschillen. 

Belangrijke aandachtspunten zijn zoals genoemd het aantal wattpiek, maar ook de efficiency cijfers en de product garantie. Naast de technische specificaties van de zonnepanelen is het design minstens zo belangrijk. Je wilt immers niet dat het aanzicht van je dak er niet strak meer uitziet. 

De panelen van JA Solar zijn qua techniek monokristallijn geproduceerd, wat ervoor zorgt dat de zonnepanelen een all-black design hebben. Daarmee zijn de zonnepanelen bijna niet meer te onderscheiden van andere topmerken.

Kwaliteit zonnepanelen van JA Solar

JA Solar is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt JA Solar ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

Een van de twee productlijnen van JA Solar zijn glas-glas zonnepanelen. Dit is een trend die actief wordt gevolgd door Zonneplan. Hoewel er nadelen zijn ten aanzien van het gewicht en de prijs, zijn deze panelen beter bestemd tegen het weer en hebben ze goede efficiency cijfers.

Kosten van JA Solar zonnepanelen

Doordat de productie onder andere in China plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

De geïntegreerde productielijnen zorgen bij JA Solar voor een prima prijs-kwaliteitverhouding, daarnaast schept het veel vertrouwen doordat het merk internationaal gevestigd is en veel Europese projecten heeft gedaan.

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van JA Solar en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als JA Solar krijg jij als consument altijd de beste deal. 

JA Solar in top 10 zonnepanelen

JA Solar laat zien dat ze een betrouwbare kracht zijn in de sector door hun voortreffelijke prestaties. Ze hebben hun vierde plaats in de top 10 van zonnepanelen merken verdiend en hun inzet belooft een blijvende impact te hebben op de wereld van hernieuwbare energie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen aanschaffen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: