JA Solar zonnepanelen

Frank Breukelman
Door: Frank Breukelman

JA Solar is een Chinees merk dat zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Het bedrijf heeft in totaal 12 productielocaties en de zonnepanelen zijn beschikbaar in 135 verschillende landen. Hiermee is het een sterk internationaal merk in de zonnepanelen wereld. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Kenmerken Zonnepanelen van JA Solar

JA Solar is een zonnepanelen merk met meerdere productlijnen aan zonnepanelen. De standaard (half-cell) zonnepanelen, maar ook glas-glas zonnepanelen. Er vallen meerdere zonnepanelen onder een productielijn en het aantal zonnecellen en wattpiek per paneel kan verschillen. 

Belangrijke aandachtspunten zijn zoals genoemd het aantal wattpiek, maar ook de efficiency cijfers en de product garantie. Naast de technische specificaties van de zonnepanelen is het design minstens zo belangrijk. Je wilt immers niet dat het aanzicht van je dak er niet strak meer uitziet. 

De panelen van JA solar zijn qua techniek monokristallijn geproduceerd, wat ervoor zorgt dat de zonnepanelen een all-black design hebben. Daarmee zijn de zonnepanelen bijna niet meer te onderscheiden van andere topmerken.

Kwaliteit zonnepanelen van JA Solar

JA Solar is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt JA Solar ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

Een van de twee productlijnen van JA Solar zijn glas-glas zonnepanelen. Dit is een trend die actief wordt gevolgd door Zonneplan. Hoewel er nadelen zijn ten aanzien van het gewicht en de prijs, zijn deze panelen beter bestemd tegen het weer en hebben ze goede efficiency cijfers.

Kosten van JA Solar zonnepanelen

Doordat de productie onder andere in China plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

De geïntegreerde productielijnen zorgen bij JA Solar voor een prima prijs-kwaliteitverhouding, daarnaast schept het veel vertrouwen doordat het merk internationaal gevestigd is en veel Europese projecten heeft gedaan.

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van JA Solar en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als JA Solar krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen aanschaffen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: