Conergy zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Conergy is van origine een Duits merk, gevestigd in Hamburg. Sinds 1998 brengt het bedrijf al zonnepanelen op de markt brengt, waardoor zij behoren tot de groep langst bestaande zonnepanelen fabrikanten. Maar daar blijft het niet bij. Conergy richt zich ook op omvormers, opslagsystemen, bevestigingsmateriaal en monitoringsystemen. Sinds 2013 is Conergy officieel in handen van het Amerikaanse Kawa Capital Management, maar blijft gevestigd in Duitsland.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Conergy

Conergy biedt verschillende soorten pv panelen aan, variërend in wattpiek. Het rendement van deze zonnepanelen is gunstig en ligt tussen de 15% en 18%. Dit is een redelijk gemiddeld rendement in het segment van hoog kwaliteit zonnepanelen. 

Verstandig is echter wel om bij het vergelijken van meerdere merken naast wattpiek en efficiëntie ook te kijken naar andere facetten, zoals lange termijn kwaliteit en aangeboden garanties. Zonneplan helpt je graag op weg met het beste advies.

Kwaliteit zonnepanelen van Conergy

Conergy produceert al ruim 20 jaar zonnepanelen en is een ervaren en solide zonnepanelen fabrikant. Wereldwijd telt het Duitse bedrijf rond de 1200 medewerkers en staat daarmee in hetzelfde rijtje Europese pv fabrikanten als SMA en Q-cells. 

Conergy richt zich nadrukkelijk op waarborging van kwaliteit. Aan de hand van 59 kwaliteitscontroles testen zij hun producten intensief, bijvoorbeeld verouderingssimulaties, hagelbestendigheid en druk. Hieruit komt onder andere naar voren dat het rendement van de Conergy zonnepanelen eigenlijk altijd tussen de 15% en 18% zit en redelijk stabiel blijft gedurende de levensduur van de zonnepanelen.

Kosten van Conergy zonnepanelen

In het geval van Conergy geldt dat de polykristallijne zonnepanelen zorgt voor een topscore op het gebied van efficiëntie en rendement, maar dit heeft ook zijn effect heeft op de prijs. Deze ligt namelijk in verhouding tot andere zonnepanelen redelijk aan de hoge kant. 

Vandaag de dag worden Conergy’s daarom nauwelijks gebruikt voor particuliere daken en veel vaker voor grote zonneparken en massaprojecten. Bij Zonneplan focussen we ons juist op zonnepanelen voor particulieren. Dus ben je geïnteresseerd en wil jij weten welke zonnepanelen geschikter zijn voor jouw dak en hoeveel er op jouw dak passen? Doe dan de dakcheck, zodat één van onze adviseurs met jou mee kan kijken. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: