Longi zonnepanelen

Renate van den Brink
Door: Renate van den Brink

Longi Solar is een Chinees merk dat zonnepanelen ontwikkelt en fabriceert en is opgericht in 2000. Het hoofdkantoor van Longi Solar bevindt zich in China, daarnaast heeft het bedrijf nog verschillende vestigingen in Japan, Europa, Noord-Amerika, India, Maleisië, Australië en Afrika. Met een kwart van de wereldmarkt in hun bezit, kan Longi gezien worden als één van de marktleiders op het van monokristallijne zonnepanelen. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Kenmerken Zonnepanelen van Longi

Longi Solar biedt een klein aanbod zonnepanelen aan, in te delen in drie series: Mono Black, Mono WB, Mono DUO. Het vermogen van deze zonnepanelen varieert tussen 300 Wp en 445 Wp, met een efficiency rond de 20% en een gewicht tussen de 19 en 23 kg. 

De Mono DUO zijn in het aanbod wel bijzonder. Deze zonnepanelen maken namelijk gebruik van een bijzonder duo-cell technologie. Het paneel is in twee delen opgedeeld. Deze delen kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren, waardoor schaduw op het bovenste deel van het zonnepaneel minder invloed heeft op het functioneren van de rest van het zonnepaneel.  

Kwaliteit zonnepanelen van LONGi

Longi is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt Q Cells ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard.

Kosten van Longi zonnepanelen

Doordat Longi zich enkel richt op de productie van monokristallijne zonnepanelen, zich beperkt tot klein aanbod en de productie laat plaatsvinden in China scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

De prijs-kwaliteitverhouding van Longi zonnepanelen zijn gunstig. De prijs van de zonnepanelen ligt lager dan het gemiddelde van andere Tier-1 fabrikanten, terwijl de zonnepanelen in kwaliteit zeker niet achter lopen. Daarnaast schept de marktleidende positie van Longi veel vertrouwen. 

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Longi en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Longi krijg jij als consument altijd de beste deal.  

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: