AEG zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

AEG is een Duits merk van witgoed en keukenapparatuur, maar daarnaast ontwikkelt, fabriceert en vermarkt AEG ook zonnepanelen. Het bedrijf is zelfs een serieuze speler op de internationale markt.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van AEG

AEG is oorspronkelijk gestart vanuit het ontwikkelen van omvormers. Met AEG Solar Solutions hebben zij de stap naar kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen gezet. Momenteel produceert AEG monokristallijne zonnepanelen, aangeboden in verschillende versies op het gebied van wattpiek, efficiëntie en in verschillende prijsklassen. Door de PERC-coating hebben de monokristallijne zonnepanelen van AEG een cel-efficiëntie van meer dan 20%. De coating op de voor- en achterzijde van het zonnepaneel zorgt namelijk voor een hoge absorptie van licht. 

Daarnaast biedt het merk ook glas-glas zonnepanelen aan. Dit zijn speciale uitvoeringen van monokristallijne zonnepanelen, die aanzienlijk minder last hebben van degradatie en een hoger rendement hebben. En een mooie bonus: de zonnepanelen ogen ook nog eens egaler zwart. Glas-glas zonnepanelen is een trend die wij bij Zonneplan actief volgen. Glas-glas zonnepanelen hebben namelijk wel nadelen op het gebied van gewicht en prijs, maar zijn wel beter bestemd tegen het weer en hebben ze goede efficiency cijfers.

AEG scoort goed op de verschillende aandachtspunten bij het kiezen van geschikte zonnepanelen, namelijk het aantal wattpiek en de efficiency. Maar ook de product- en vermogensgaranties zijn belangrijk bij het vergelijken van meerdere merken. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Zonneplan helpt je graag op weg met het beste advies.

Kwaliteit zonnepanelen van AEG

AEG is een grote speler op de internationale markt, hierdoor zijn zij in staat om wereldwijd constant op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau te produceren. Dit zorgt voor een constante hoogwaardige kwaliteit van AEG zonneproducten. 

De producten van AEG voldoen aan verschillende normen die de betrouwbaarheid van het product garanderen en zijn daarnaast gecertificeerd door TÜV Rheinland, TÜV Süd en KIWA. Ook is de AEG zonnepanelen en de toewijding van AEG al twee keer officieel erkend door Electrolux innovatie- en duurzaamheidsprijzen, in 2016 en 2018.

AEG is met hun productie van zonnepanelen onderdeel van de Tier 1-klasse. Dit houdt in dat zij onderdeel van van de 2% van zonnepanelenfabrikanten die veel investeren in research and development (R&D), veel productie hebben geautomatiseerd en al meer dan 5 jaar zonnepanelen ervaring hebben in het produceren van zonnepanelen.

Kosten van AEG zonnepanelen

AEG produceert betrouwbare zonnepanelen van hoge kwaliteit, met een goed rendement en een lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen in het hoge segment vallen, maar relatief gezien blijven de zonnepanelen toch betaalbaar. Dit maakt de zonnepanelen van AEG interessant voor veel consumenten. 

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van AEG en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als AEG krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: