Bisol zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Bisol is een relatief jong zonnepanelen merk afkomstig uit Slovenië. Sinds 2004 is bedrijf actief in de markt van zonnepanelen. Bisol geeft aan een 100% EU-based bedrijf te zijn, wat inhoudt dat zowel het ontwerpproces als de productie in Europa plaatsvindt. Dit betekent echter niet dat zij geen internationale rol in de markt innemen. Wereldwijd verkopen zij in ruim 90 landen zonne-oplossingen.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Bisol

Bisol brengt meerdere type zonnepanelen op de markt.  De zonnepanelen zijn van monokristallijne zonnepanelen, die werken bij zon- en daglicht, en variëren qua vermogen van 360 Wp tot 455 Wp. Deze zonnepanelen zijn in te delen in twee productielijnen: Premium en Supreme. Het bijzondere aan het Supreme-type zonnepaneel is dat Bisol hiermee als eerste ter wereld is staat was een vermogensgarantie van 100% te bieden voor 25 jaar.

Kwaliteit zonnepanelen van Bisol

Bij het vergelijken van merken is het verstandig om naast wattpiek en vermogensgarantie ook te kijken naar overall de kwaliteit van de zonnepanelen. Hierin komt Bisol goed uit de bus. Het bedrijf hoort niet voor niets tot de Tier-1 top. Zij horen bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten en investeren aanzienlijk in zaken als innovatie, automatisering en research and development (R&D). Daarnaast beschikken zij ook al over meer dan 5 jaar productie-ervaring.

Meer specifiek is deze waarborging van kwaliteit door Bisol terug te zien in de werking van de producten op lange termijn. De zonnepanelen hebben namelijk een lage terugval in rendement in vergelijking met andere zonnepanelen op de markt. In 25 jaar lopen zij terug naar 85% in plaats van 80%. 

Kosten van Bisol zonnepanelen

Kijk je alleen naar de prijs van de zonnepanelen van Bisol, dan lijken deze onder het gemiddelde van de prijs binnen de markt te zitten. Echter is hierin wel belangrijk om te onthouden dat dit alleen om de zonnepanelen zelf gaat. De rest van het zonnepanelensysteem moet hier nog aan toegevoegd worden. 

Prijs en kwaliteit

De uiteindelijke prijs van een geheel zonnepanelen systeem, inclusief de zonnepanelen van Bisol, valt dus relatief hoog uit. Maar toch is er sprake van een goede prijs-kwaliteit verhouding. De hogere kosten omvatten namelijk ook de (vermogens)garanties die het bedrijf biedt. Door direct iets extra’s te investeren voorkom je opbrengstverlies in de toekomst, wat op zich een reële overweging is om mee te nemen tijdens je vergelijking van prijzen van zonnepanelen. 

Ben je benieuwd of dit de beste zonnepanelen voor jou zijn of dat er een andere deal beter is voor jouw situatie? Laat onze adviseurs dan vrijblijvend meekijken door een Zonneplan aan te vragen. Wij selecteren de beste producten voor jouw dak. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen aanschaffen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: