Jinko zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Jinko Solar heeft zich ontpopt als een krachtig merk in de wereld van zonne-energie. Het bedrijf is wereldwijd actief en speelt een cruciale rol in de energietransitie, met meer dan veertien productielocaties. Jinko Solar’s toewijding aan continue onderzoek en ontwikkeling staat garant voor de productie van betrouwbare en efficiënte zonnepanelen. Hiermee is het een sterk internationaal merk in de zonnepanelen wereld. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Jinko Solar

Jinko Solar heeft meerdere productlijnen aan zonnepanelen, namelijk de Cheetah, Swan, Tiger en Tiger Pro. Per lijn kan het aantal wattpiek per pv paneel verschillen, evenals de onderliggende technologieën en afwerkingen. 

Belangrijke aandachtspunten zijn zoals genoemd het aantal wattpiek, maar ook de efficiency cijfers en de product garantie. Zo lijkt het aantal wattpiek per paneel relatief hoog bij de panelen van Jinko, maar momenteel zijn de efficiency cijfers bijvoorbeeld lager dan die van DMEGC en een aantal andere zonnepanelen merken. Bekijk daarom altijd goed naar wat er precies wordt aangeboden door de leverancier en vergelijk dat met andere aanbieders.

Naast de technische specificaties van de zonnepanelen is het design minstens zo belangrijk. Je wilt immers niet dat het aanzicht van je dak er niet strak meer uitziet. De zonnepanelen van Jinko zijn qua techniek monokristallijn geproduceerd, wat ervoor zorgt dat de zonnepanelen een all-black design hebben. Daarmee zijn de zonnepanelen bijna niet meer te onderscheiden van andere topmerken.

Kwaliteit zonnepanelen van Jinko Solar

Jinko Solar is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt Jinko Solar ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

Op haar website heeft Jinko Solar verschillende productcertificaten en fabriekscertificaten beschikbaar. Zo kun je per type zonnepaneel bijvoorbeeld het TÜV certificaat inzien. Hiermee kun je zien hoe het paneel op verschillende testen testen naar voren komt. 

Kosten van Jinko Solar zonnepanelen

Doordat de productie onder andere in China plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

De geïntegreerde productielijnen zorgen bij Jinko Solar voor een prima prijs-kwaliteitverhouding, daarnaast schept het veel vertrouwen doordat het merk internationaal gevestigd is.

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Jinko Solar en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaal door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Jinko krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Jinko Solar in top 10 zonnepanelen

Jinko Solar toont duidelijk aan dat ze op de goede weg zijn door hun formidabele prestaties. Hun tweede plek in de top 10 van zonnepanelen merken is welverdiend en hun voortdurende inspanningen zullen zorgen voor een blijvende impact in de wereld van duurzame energie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: