Trina zonnepanelen

Renate van den Brink
Door: Renate van den Brink

Trina Solar is een merk dat zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Het bedrijf werd al in 1997 opgericht en is daarmee een van de oudste merken op de markt. Sinds 2006 is het Trina Solar beursgenoteerd in New York.  

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Trina Solar

Trina Solar heeft meerdere zonnepanelen op de markt in verschillende prijssegmenten. Zo is de prijs voor een pv paneel dat minder wattpiek oplevert lager dan de variant die een hoger vermogen heeft. Wij raden daarom altijd aan om te kijken naar de prijs per wattpiek als je zonnepanelen overweegt. 

Belangrijke aandachtspunten zijn zoals genoemd het aantal wattpiek, maar ook de efficiency cijfers en de product garantie. Bij het vergelijken van meerdere merken is het daarom altijd goed om al deze facetten mee te nemen in je keuze. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Zonneplan helpt je graag op weg met het beste advies. 

De panelen van Trina zijn met name opgebouwd met zwarte (monokristallijne) zonnecellen, maar het verschilt per type paneel wat de verdere technieken zijn. Zo verschilt het aanzicht ook van de zonnepanelen. Vind jij het aanzicht van je dak erg belangrijk in je overweging? Kijk dan goed naar het design van de panelen.

Kwaliteit zonnepanelen van Trina Solar

Trina Solar is één van de grootste spelers op de Europese markt en behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt Trina Solar ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

Trina Solar geeft op haar website aan dat ze scherp op de kwaliteit van hun producten zitten. Zij doen dit door 200 interne kwaliteitstesten uit te voeren, waarvan sommigen nog strenger worden uitgevoerd dan de IEC/UL standaarden aangeven. Daarnaast geeft Trina Solar zo’n 25 tot 30 jaar vermogensgarantie (afhankelijk van het type zonnepaneel). 

Kosten van DMEGC zonnepanelen

Doordat de productie onder andere in China plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

Trina Solar is internationaal opererend en dus beursgenoteerd op de Amerikaanse markt. Mede hierdoor is het geen onveilige keuze om voor dit merk te gaan. 

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Trina Solar en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Trina krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: