Trina zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Al sinds de late jaren ’90 staat Trina Solar bekend om haar innovatieve en betrouwbare zonnepanelen. Het bedrijf werd al in 1997 opgericht en is daarmee een van de oudste merken op de markt. Met meer dan twee decennia ervaring in het veld, heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd die synoniem staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Sinds 2006 is Trina Solar beursgenoteerd in New York, waarmee het vertrouwen van investeerders wereldwijd heeft gewonnen. Door hun voortdurende inzet op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, blijft Trina Solar vooroplopen in de zonne-energiesector, en biedt het klanten over de hele wereld duurzame en efficiënte oplossingen.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Trina Solar

Trina Solar heeft meerdere zonnepanelen op de markt in verschillende prijssegmenten. Zo is de prijs voor een pv paneel dat minder wattpiek oplevert lager dan de variant die een hoger vermogen heeft. Wij raden daarom altijd aan om te kijken naar de prijs per wattpiek als je zonnepanelen overweegt. 

Belangrijke aandachtspunten zijn zoals genoemd het aantal wattpiek, maar ook de efficiency cijfers en de product garantie. Bij het vergelijken van meerdere merken is het daarom altijd goed om al deze facetten mee te nemen in je keuze. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Zonneplan helpt je graag op weg met het beste advies

De panelen van Trina zijn met name opgebouwd met zwarte (monokristallijne) zonnecellen, maar het verschilt per type paneel wat de verdere technieken zijn. Zo verschilt het aanzicht ook van de zonnepanelen. Vind jij het aanzicht van je dak erg belangrijk in je overweging? Kijk dan goed naar het design van de panelen.

Kwaliteit zonnepanelen van Trina Solar

Trina Solar is één van de grootste spelers op de Europese markt en behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt Trina Solar ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

Trina Solar geeft op haar website aan dat ze scherp op de kwaliteit van hun producten zitten. Zij doen dit door 200 interne kwaliteitstesten uit te voeren, waarvan sommigen nog strenger worden uitgevoerd dan de IEC/UL standaarden aangeven. Daarnaast geeft Trina Solar zo’n 25 tot 30 jaar vermogensgarantie (afhankelijk van het type zonnepaneel). 

Kosten van Trina Solar zonnepanelen

Doordat de productie onder andere in China plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

Trina Solar is internationaal opererend en dus beursgenoteerd op de Amerikaanse markt. Mede hierdoor is het geen onveilige keuze om voor dit merk te gaan. 

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Trina Solar en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Trina krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Trina Solar in zonnepanelen top 10

Het is duidelijk dat Trina Solar een sterk merk is, gezien hun uitzonderlijke prestaties. Hun derde plaats in de top 10 van zonnepanelen merken is verdiend en hun voortdurende inspanningen zorgen ervoor dat ze een blijvende rol zullen spelen in de groene energierevolutie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: