LG zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

LG is bekend van kwalitatief hoogwaardige tv’s, computers of wasmachines. Minder bekend is de productie en verkoop van zonnepanelen door LG Solar. Toch produceert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen die in de top 20 van zonnepanelen merken behoren. Het bedrijf heeft inmiddels 125 vestigingen, waaronder eigen fabrieken, productielijnen en onderzoeks- en ontwikkelafdelingen. Daarnaast profiteert het merk van een sterk wereldwijd netwerk.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van LG

LG doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar zonnepanelen en zonne-energie. Aan de hand van hun inzichten introduceren zij een reeks aan geavanceerde zonnepanelen. De meest recent gepubliceerde serie is de de NeOn-serie, gebaseerd op verschillende innovatie-rondes. 

  • NeON® R zonnepaneel

Het NeON® R zonnepaneel bevat de beste en meest efficiënte technologie voor de opwekking van zonne-energie die LG ooit heeft geproduceerd. Naast het feit dat dit zonnepaneel de meeste energie opwekt in de reeks, is dit ook het product die het meest stabiel presteert in alle omstandigheden.

  • NeON® 2 zonnepaneel

Het meest verkochte zonnepaneel van LG is de NeON® 2. Dankzij de Cello-technologie die is gebruikt, is de vermogensopbrengst en de betrouwbaarheid van het zonnepaneel extra hoog. Zelf geeft LG aan dat dit als één van de krachtigste en meest veelzijdige panelen op de markt gezien kan worden.

  • NeON® 2 Black zonnepaneel

Dit is een zonnepaneel die is ontworpen met het oog op het aanbieden van een product dat zowel efficiënt als aantrekkelijk is. De dunnere kabels lijken bijvoorbeeld op afstand zwart. 

  • NeON® 2 BiFacial 72 Cell zonnepaneel

De LG NeON® 2 BiFacial 72 Cell is een zonnepaneel dat is ontworpen om de instraling van de zon op de voor- en achterzijde zonnecellen te absorberen. Dit is mogelijk doordat het zonnepaneel een transparante achterfolie heeft. Dankzij dit dubbelzijdige oppervlak kan het zonnepaneel meer energie opwekken.

Kwaliteit zonnepanelen van LG

Op basis van de eisen van Bloomberg New Energy Finance valt LG binnen de top van Tier-1 producenten van zonnepanelen. Dit houdt in dat LG ruim investeert in research and development (R&D), hun productieproces in eigen bezit heeft, het productieproces in grote mate geautomatiseerd is en dat LG al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van de zonnepanelen.

Naast de Tier 1-status komt LG ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert verschillende testen uit en baseert daarop een scorecard. 

Ook is het vertrouwen van LG in de kwaliteit van de zonnepanelen terug te zien in hun garantiebeleid. Veel zonnepanelen beschikken over een productgarantie van 25 jaar en een lineaire prestatiegarantie van ten minste 90,8% vermogensopbrengst aan het einde van het 25e jaar.

Kosten van LG zonnepanelen

Relatief gezien heeft LG hogere prijzen dan andere Tier-1 fabrikanten. Toch is dit duidelijk te verklaren. LG biedt namelijk een langere garantie op het product aan, het rendement van de zonnepanelen ligt hoger en de producten presteren goed en stabiel in verschillende weersomstandigheden.

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van LG en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als LG krijg jij als consument altijd de beste deal.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: