Canadian Solar zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Zoals de naam al verklapt is Canadian Solar een Canadees zonnepanelen merk. Het bedrijf is opgericht in 2001 en produceert zonnepanelen in Canada en China. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 9000 werknemers en is het als solide zonnepanelenmerk te vinden in 24 landen wereldwijd. Dit maakt Canadian Solar een serieuze speler in de wereldmarkt van zonnepanelen.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Canadian Solar

Canadian Solar heeft meerdere productlijnen. De huidige generatie zonnepanelen bestaan uit vier types: Dymond, Superpower, Maxpower en All-black.

Dymond

Dankzij de dubbele beglazing van dit zonnepaneel is dit één van de sterkten op de markt. De zonnepanelen zijn bestand tegen de zwaarste hagel- en zandstormen en ook tegen hoge UV-straling. Daarnaast is bij dit paneel geen aarding nodig.

SuperPower

Deze Canadian Solar zonnepanelen behalen tussen de 290 Wp tot 300 Wp per paneel. De zonnecellen van dit zonnepaneel werken goed bij diffuus licht, handig als je in een gebied woont waar sprake is van veel bewolking en lage UV.

MaxPower 

Eén van de specialisaties van Canadian Solar; zonnepanelen met 72 zonnecellen. MaxPower zonnepanelen behalen een beter rendement per m2, omdat ze groter zijn. Het vermogen van deze zonnepanelen loopt van vermogen van 310 Wp tot 340 Wp per zonnepaneel.

All-Black

Ook heeft Canadian Solar een serie zonnepanelen, waarin de focus vooral is gelegd op het esthetisch aspect. Deze zonnepanelen worden vooral gebruikt bij installaties bij particulieren. De panelen hebben een rendement van 265 Wp en 295 Wp.

Kwaliteit zonnepanelen van Canadian Solar

Canadian Solar valt in de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Bijzonder aan Canadian Solar is dat het bedrijf beschikt over een eigen testlaboratorium, zodat zij tijdens en na het productieproces van de zonnepanelen zelf de kwaliteit van de zonnepanelen kunnen controleren. Dit eigen testcentrum is ISO 17025 gekwalificeerd en is volledig in overeenstemming met IEC-, TÜV- en UL-testvoorwaarden.

Kosten van Canadian Solar zonnepanelen

De Canadian Solar zonnepanelen hebben met 17% niet het hoogste rendement in de markt. Toch kunnen zonnepanelen van Canadian een geschikte keuze zijn, met name door de scherpe prijsstelling. De kosten per wattpiek zijn bij deze zonnepanelen gunstig, maar houdt er wel rekening mee dat dit enkel om de zonnepanelen gaat. Om te profiteren van zonne-energie komen er nog extra kosten voor de andere delen van het zonnesysteem bij, zoals de bevestigingsmaterialen en de omvormer.

Prijs en kwaliteit

Doordat het volledige productieproces van zonnepanelen van Canadian Solar in eigen fabrieken plaatsvindt en het bedrijf beschikt over een eigen testlabaratorium, kan het merk zorgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Canadian Solar en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Canadian Solar krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: