Suntech zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Suntech is een Chinees zonnepanelen merk dat zijn bestaan kent vanaf 2001. Na meer dan 20 jaar aan productie van zonnepanelen en ervaring in de wereldmarkt leveren zij onderhand aan meer dan 100 landen rondom de wereld. Suntech kan dus zeker als grote speler op de zonnepanelenmarkt gezien en staat daarom in de top 10 zonnepanelen merken samen met DMEGC en Trina Solar.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Suntech

Suntech produceert en vermarkt zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen. Zij bieden hun product aan in een aantal series.  

Ultra S

In de Ultra S serie van Suntech zijn zonnepanelen te vinden met een vermogen tussen de 360 Wp en 460 Wp en een efficiency tot 20.9%. 

Ultra V

De Ultra V serie gaat een stap verder. Deze zonnepanelen tussen de 390 Wp en 570 Wp op en hebben een hoger efficiency-niveau van 21.3%. 

Ultra X

De Ultra X serie zet daarentegen qua efficiency een kleine stap terug naar 21.2%, maar heeft daarentegen wel weer een hoger vermogen dan de Ultra S en Ultra V serie. Dit varieert bij de Ultra X zonnepanelen namelijk tussen 580 Wp en – 660 Wp

HiSpec 

De HiSpec serie is een productielijn van zonnepanelen waarbij Suntech zich extra bezig heeft gehouden met de optimalisatie van het ontwerp van de zonnepanelen. Er bestaat bijvoorbeeld een Lightweight Module, waarin de dikte van het glas van de zonnepanelen verdunt is en het gewicht met 30% is verminderd in vergelijking met conventionele modules.

Kwaliteit zonnepanelen van Suntech

Suntech behoort sinds 2018 tot de Tier 1-klasse van zonnepanelen fabrikanten. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Daarnaast stond de Tier 1-fabrikant in 2020 ook al voor 4e jaar op rij in de PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard.

Kosten van Suntech zonnepanelen

De productie van de zonnepanelen van Suntech vindt plaats in China. Doordat dit proces voor het overgrote deel geautomatiseerd is en er in grote oplages wordt geproduceerd, kan de aanbieder de prijs redelijk beperken, zonder af te doen aan de kwaliteit van het product. Dit maakt dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit heeft Suntech goed weten te balanceren. 

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van Suntech en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Suntech krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Suntech in de zonnepanelen top 10

Suntech bewijst met hun indrukwekkende prestaties dat ze een drijvende kracht zijn in de sector. Hun welverdiende plaats in de top 10 van zonnepanelen merken en hun constante inzet zullen ervoor zorgen dat ze blijven schitteren en een blijvende invloed hebben op de wereld van hernieuwbare energie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: