Bauer zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Bauer is een internationaal erkend zonnepanelen merk. Het familiebedrijf werd in 1985 in Duitsland opgericht en richt zich sinds 2003 ook op zonnepanelen. Hiermee waren zij één van de eerste leveranciers van zonnepanelen in Duitsland.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Bauer

Bauer richt zich met het aanbod aan zonnepanelen op zowel op de particuliere als commerciële markt. Zij bieden voor deze doelgroepen een vijftal pv panelen aan, met verschillende hoeveelheid wattpiek. Dit loopt van 355 tot 410 wattpiek. Overeenkomstig in het aanbod van Bauer is dat de zonnepanelen allemaal zwart en monokristallijn zijn. 

Opvallend aan Bauer is wel dat de aanbieder het aanbod relatief klein houdt, in vergelijking met andere aanbieders in de markt. Dit heeft ermee te maken dat Bauer betrouwbaarheid, kwaliteit en een bovengemiddeld vermogen van de zonnepanelen aan klanten wil kunnen garanderen. 

Kwaliteit zonnepanelen van Bauer

Door het aanbod klein te houden is Bauer ook in staat veelvuldig in-house kwaliteitscontroles te doen van hun producten. Zij hebben hier een eigen testfaciliteit voor. Daarnaast hebben de zonnepanelen van Bauer ook het TÜV-keurmerk, wat officieel bevestigd dat het product voldoet aan kwaliteitseisen, veilig en milieu verantwoord is. 

Bauer heeft zijn kwaliteit dus bewezen en is onderdeel van de Tier 1-top. Dit houdt in dat het bedrijf bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten hoort, veel investeren in research and development (R&D) en innovatie, in een hoge mate geautomatiseerd is en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Kosten van Bauer zonnepanelen

De productie van zonnepanelen heeft Bauer zelf in handen. Doordat zij veel innoveren en het aanbod van verschillende types klein houden is de aanbieder in staat zonnepanelen te produceren die geen kostbaar prijskaartje hebben en toch van hoogwaardige kwaliteit zijn. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: