REC zonnepanelen

REC is een zonnepanelen fabrikant uit Noorwegen. Het bedrijf werd opgericht in 1996. Veertien jaar later, in 2010, heeft REC haar ultramoderne fabriek in Singapore geopend en in 2019 rolde de 38 miljoenste zonnepaneel van de band.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van REC

Momenteel heeft REC vier verschillende productcategorieën zonnepanelen voor consumentengebruik. Het grootste verschil tussen de zonnepanelen binnen een categorie is het aantal Wp’s dat ze opleveren. De huidige zonnepanelen van REC zijn:

 • REC ALPHA PURE
  Range wattpiek 385 – 405 Wp
 • REC ALPHA
  Range wattpiek 360 – 380 Wp
 • REC N-PEAK 2
  Range wattpiek 360 – 375 Wp
 • REC TWINPEAK 4
  Range wattpiek 360 – 375 Wp

De Alpha series werken daarnaast met een andere cell technologie, namelijk de heterojunction (HJT). Hiermee beweert REC dat er minder energie verloren gaat, ze beter presteren onder hogere temperaturen en dat ze zo’n 20% meer vermogen opleveren dan normale zonnepanelen.

Kwaliteit zonnepanelen van REC

Op basis van de eisen van Bloomberg New Energy Finance valt REC binnen de top van Tier-1 producenten van zonnepanelen. Dit houdt in dat REC ruim investeert in research and development (R&D), hun productieproces in eigen bezit heeft, het productieproces in grote mate geautomatiseerd is en dat REC al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van de zonnepanelen.

Naast de Tier 1-status komt REC ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

De garantie van REC zonnepanelen is standaard 20 jaar, waar het met vijf jaar extra te verlengen is. De garantie wat betreft het vermogensbehoud verschilt per productcategorie. Zo is er, na 25 jaar, een gegarandeerd percentage van 92% vermogen op de Alpha serie en ligt dit bij de TwinPeak 4 op de 86%. Vergelijk daarom altijd goed wat de specificaties van een los paneel is om de juiste vergelijking te trekken met derden.

Kosten van REC zonnepanelen

REC staat in de markt bekend als een speler met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Hoewel dit per productcategorie bekeken dient te worden, is de prijs per wattpiek te vergelijken met de soortgelijke zonnepanelen van andere voordelige merken als Q cells en DMEGC.

Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van REC en andere merken goed in de gaten. Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als REC krijg jij als consument altijd de beste deal.  

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: