SunPower zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

In Silicon Valley, California, is het Amerikaanse zonnepanelen merk SunPower gevestigd. Opgericht in 1985 en onderhand al een behoorlijk grote speler op de wereldmarkt. Oorspronkelijk lag de focus van het bedrijf op de toepassing van zonnepanelen in de ruimtevaart, maar onderhand heeft SunPower zich als aanbieder van zonnepanelen ook toegelegd op de particulieren en commerciële markt. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken zonnepanelen van SunPower

SunPower focust zich met name op monokristallijne zonnepanelen. Deze zonnepanelen komen voor in verschillende series, zoals de Maxeon-, Performance en AC-module zonnepanelen. 

Opvallend bij de zonnepanelen van SunPower is het hoge rendement die de aanbieder met de verschillende zonnepanelen weet aan te bieden. Sommige zonnepanelen zouden zelfs de 21,5% rendement bereiken. Tot op heden worden deze zonnepanelen enkel op de commerciële markt aangeboden. Bij Zonneplan houden we ontwikkelingen natuurlijk nauw in de gaten.

Ook vallen de zonnepanelen van SunPower op het gebied van degradatie op. De zonnepanelen verliezen jaarlijks namelijk aanzienlijk minder vermogen dan andere zonnepanelen in de markt. De combinatie van hoog rendement en lage degradatie zorgt ervoor dat SunPower zonnepanelen uiteindelijk tot wel 35% meer opbrengst kunnen leveren. 

Kwaliteit zonnepanelen van SunPower

SunPower valt binnen de groep van Tier 1-statushouders. Dit houdt in dat SunPower bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, op ruime schaal investeert in research en development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd is en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceert. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt Q Cells ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. 

Kosten van SunPower zonnepanelen

De buitengewone werking en kwaliteit van SunPower zonnepanelen komt op verschillende vlakken duidelijk naar voren. Toch is dit ook terug te zien in de prijs van de zonnepanelen. Gemiddeld komen de prijzen van SunPower zonnepanelen hoger uit dan andere Tier-1 fabrikanten in de markt. 

Gezien de grote potentie van zonnepanelen van SunPower, bekijken wij regelmatig ontwikkelingen in het productaanbod van het merk en vergelijken dit met andere merken.  Hierdoor weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald, wij garanderen jou de laagste prijs garantie en de beste prijs-kwaliteit verhouding. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen krijg jij als consument altijd de beste deal.  

SunPower in zonnepanelen top 10

SunPower is een merk dat opvalt door hun opmerkelijke prestaties. Ze hebben terecht hun plek in de top 10 van zonnepanelen merken veroverd en hun toewijding zal ongetwijfeld blijven bijdragen aan de vooruitgang van de wereld van groene energie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: