Hanwha Q Cells zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Hanwha Q Cells, doorgaans beter bekend als Q Cells, is een van origine Duits merk dat zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Momenteel is het hoofdkantoor gevestigd in Seoul, Zuid-Korea. De productielocaties zitten in Zuid-Korea, Maleisië en China.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Q Cells

Q Cells biedt meerdere pv panelen met verschillende eigenschappen aan, zowel polykristallijn als monokristallijn. Zo zit er een verschil in het aantal Wp’s, de efficiency en de garantietermijn. Kijk daarom goed naar alle mogelijkheden en weeg dit goed af op jouw daksituatie en het gewenste rendement. 

Qua design heeft Q Cells een standaard zonnepaneel en een all-black alternatief. De all-black versie staat over het algemeen iets mooier op het dak, doordat deze als één zwart geheel geplaatst worden. Dus ligt je dak in het zicht en vind je een goed straatbeeld belangrijk? Ga dan zeker voor de zwarte zonnepanelen.

Kwaliteit zonnepanelen van Q Cells

Q Cells is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt Q Cells ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard.

Kosten van Q Cells zonnepanelen

Doordat de productie onder andere in Azië plaatsvindt, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

Wanneer jij een offerte voor Hanwha Q Cells zonnepanelen hebt mogen ontvangen en/of andere merken. Dan is het goed om de belangrijkste eigenschappen op een rijtje te zetten. Jezelf blind staren op het hoogste aantal wattpiek is geen aanrader door het verschil in maten, efficiency en natuurlijk prijs. Ben je op zoek naar de beste deal in jouw situatie? Laat onze accountmanagers vrijblijvend meekijken door een Zonneplan aan te vragen.

Q Cells in top 10 zonnepanelen

Q Cells is duidelijk op de juiste weg met hun indrukwekkende prestaties. Ze hebben hun vijfde plaats in de top 10 van zonnepanelen merken verdiend en hun toewijding suggereert dat ze een blijvende invloed zullen hebben op de toekomst van duurzame energie.

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: