Panasonic zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Onder de naam Panasonic worden sinds 2012 zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Maar eigenlijk is het bedrijf achter Panasonic zonnepanelen al veel ouder. Onder de merknaam Sanyo is de Japanse onderneming namelijk al sinds 1975 bezig met alles rondom zonne-energie. 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Kenmerken Zonnepanelen van Panasonic

De Panasonic zonnepanelen komen voort uit meerdere productlijnen: Powerful, KURO, Slim en Compact. Per lijn kan het aantal wattpiek per pv paneel verschillen, evenals de eventuele afwerkingen. 

Eén van de meest kenmerkende zonnepanelen van Panasonic is het N295-paneel, die qua opwek en afmeting optimaal op elkaar is afgestemd. Daarnaast is de N330 het paradepaardje van Panasonic, dit is een monokristallijn zonnepaneel met een opwek van 330 wattpiek. Toch komen alle zonnepanelen van Panasonic in één aspect overeen. Zij vallen namelijk allemaal onder het concept HIT-zonnepanelen: Heterojunction with Intrinsic Thin Layer. Dit houdt in dat de zonnepanelen gebruik maken van unieke technologie, waardoor het verlies van opwek aan de grenzen van de zonnecellen wordt beperkt. Dit zorgt voor minder vermogensverlies en een hoger rendement.

Kwaliteit zonnepanelen van Panasonic

Panasonic is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse en dus onderdeel is van de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten die hoog kwaliteit zonnepanelen produceren. Kenmerkend is dat deze groep fabrikanten veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. 

De kwaliteit van Panasonic is niet alleen in het bedrijf terug te zien, maar ook in de werking van het product komt dit naar voren. De zonnepanelen van Panasonic hebben door de HIT-technologie per m2 namelijk een extra hoog rendement. Dit kan leiden rond de 28% meer stroom per vierkante dan traditionele zonnepanelen. Daarnaast hebben de zonnepanelen van Panasonic een uitzonderlijk lang trackrecord, waarbij het uitvalspercentage nog geen 0,0044% is bij 4 miljoen verkochte modules (2019).

Kosten van Panasonic zonnepanelen

De kosten van Panasonic zonnepanelen liggen relatief laag. Dit kan komen doordat de productie van de zonnepanelen volledig binnenshuis wordt uitgevoerd, in eigen fabrieken in Japan en Maleisië. Panasonic heeft zelfs eigen fabrieken waar het silicium voor de zonnepanelen wordt gesmolten. 

Prijs en kwaliteit

Panasonic heeft een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Ze komen qua prijs zelfs 15% tot 20% lager uit dan andere merken in de Tier-1 top, zoals LG of Sunpower. Toch zegt dit niets over een lagere kwaliteit. Door de jarenlange ervaring van Panasonic weten zij namelijk de prijzen laag te houden, maar wel te presteren op het gebied van technologie, innovatie en kwaliteit. Daarnaast schept het veel vertrouwen doordat het merk internationaal gevestigd is.

Onlangs heeft Panasonic bekend gemaakt te stoppen met de eigen productie van zonnepanelen, maar het bedrijf blijft wel kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen van derden verkopen. De Japanse fabrikant ziet voor zich om de fabrieken in Maleisië en Japan in de loop van 2022 te sluiten. 

Toch blijven we bij Zonneplan de zonnepanelen van Panasonic goed in de gaten en vergelijken met andere merken. Hierdoor weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagste prijsgarantie en profiteert van de beste kwaliteit producten. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als Panasonic krijg jij als consument altijd de beste deal. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen aanschaffen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: