Een duurzaam Nederland, dat vind de overheid belangrijk. Daarom zijn er verschillende financiële regelingen die het voor jou eenvoudiger maken om te gaan verduurzamen. Zo is het ook in 2022aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen, zelfs als je jouw spaargeld liever voor iets anders gebruikt. Hoe het precies zit met subsidie op zonnepanelen en welke regelingen mogelijk zijn, zetten we hieronder voor jou op een rijtje.
Veel gemeentes in Nederland bieden hun inwoners een lening met een lage rente om zonnepanelen te kunnen financieren. Wanneer je jouw spaargeld liever besteedt aan iets anders is dit een slimme manier om zonnepanelen te kopen. Vaak is het zo dat je minder kwijt bent aan de rente en aflossing, dan dat je bespaart met het opwekken van jouw eigen energie. Zo ga je er maandelijks alsnog op vooruit!
Er is een klein aantal gemeentes in Nederland dat een subsidie voor zonnepanelen aanbiedt. Daarnaast bieden veel gemeentes ook financieringsmogelijkheden aan. Hoe deze subsidie of financiële regeling in elkaar steekt, verschilt per gemeente. Benieuwd of er een subsidie of financiële regeling in jouw gemeente is? Vul je gegevens hieronder in en ontdek vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw situatie en woonplaats.
Doe de gratis dak check
Naast de gemeentelijke subsidies, heb je de btw-teruggave van de overheid. Dit werkt eigenlijk heel simpel: wanneer je zonnepanelen koopt, betaal je over de aanschafwaarde 21% btw en dat bedrag aan btw kun je terugvragen. Hierdoor hebben onze klanten gemiddeld €750 teruggekregen van de Belastingdienst. Om het nog eenvoudiger te maken, regelt Zonneplan dit helemaal voor jou. Zo hoef jij nergens achteraan en kun je direct genieten van jouw zonne-energie.
Daarnaast is door de overheid bepaald dat je voor de stroom die je zelf opwekt en niet zelf gebruikt, maar terugleverd aan het net, een vergoeding krijgt. Dit betekent dus dat je er niet alleen op vooruit gaat doordat je jouw eigen stroom gebruikt, maar ook omdat je een kleine vergoeding krijgt voor de teruggeleverde stroom.
Een landelijke subsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Daarvoor in de plaats zijn een paar kleine subsidies én een aantal nog aantrekkelijkere financiële regelingen gekomen. Zo kun je alsnog al snel €750 terug krijgen van de Belastingdienst. Daarnaast kun je vaak tegen een hele lage rente het aankoopbedrag lenen via jouw gemeente en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Ben jij klaar om te gaan profiteren van jouw eigen zonne-energie?
in 60 seconden geregeld!