Zonnepanelen in Friesland

  • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
  • Nu voordeel door 0% btw
  • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

in 60 seconden geregeld

Zonnepanelen in Friesland

Zonneplan is de zonnepanelen specialist in de provincie Friesland. Met onze ervaring en expertise hebben wij al vele inwoners van groene stroom voorzien. Op flink zonnige dagen leveren zonnepanelen meer op dan je op dat moment verbruikt. Deze energie wordt automatisch terug geleverd aan jouw energieleverancier. Als je meer energie terug levert dan je verbruikt dan krijgt je hiervoor een vergoeding van jouw energieleverancier.

Weten hoe anderen Zonneplan ervaren?

Duurzaamheid initiatieven

Wist u dat er in Friesland allerlei initiatieven zijn op het gebied van duurzaamheid? Veel van deze initiatieven zijn door enthousiaste inwoners bedacht, bijvoorbeeld Groenkerk en de werkgroep Duurzaam Spannum-Edens.

De beweging Groenkerk heeft het doel de wereld duurzamer te maken, waarbij People, Planet en Profit, harmonieus samengaan, te beginnen in het eigendorp Oenkerk. Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan eens op de website van Groenkerk.

In 2011 is de werkgroep opgestart door een vijftal inwoners uit Spannum en Edens. Samen met medebewoners willen zij de komende jaren grotendeels verduurzamen. Niet alleen voor hen zelf, maar ook voor de volgende generaties. Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan eens op de website van Spannum-Edens.

Friesland gaat voor duurzaam

Friesland staat momenteel op de 4e plek op basis van de hernieuwbare energie per inwoner. Dit is voor Friesland momenteel 2000 kWh hernieuwbare per inwoner. Alleen Zeeland, Groningen en Flevoland doen het beter. Er is dus nog verbetering mogelijk om in de top 3 van Nederland te komen. Daarnaast is Friesland zeer geschikt om Zonnepanelen te leggen. Friesland is één van de provincies met de meeste zonuren, afgelopen jaar waren het er 1987 dit is relatief veel. Met het gunstige aantal zonuren, de doelstellingen van de provincie Friesland en de enthousiaste inwoners moet de provincie nog verder kunnen verduurzamen! Doe jij al mee?

Wat kosten zonnepanelen in Friesland?

Investeren in zonnepanelen is een slimme keuze. Gemiddeld kost een installatie van 10 zonnepanelen €5.628 tot €6.438. Dit is goed voor een opbrengst van zo’n 3440 kWh per jaar en gemiddelde besparing van €1.160 per jaar. Dit verschilt wel per situatie. Zo heeft de ligging en oriëntatie van jouw dak ook invloed op de gemiddelde opbrengst. Lees meer over de prijs(opbouw) van zonnepanelen, of vraag een vrijblijvend advies aan. We kijken graag mee naar jouw situatie.

De locatie of woonplaats heeft geen invloed op de kosten; door het hele land hanteren wij dezelfde prijzen. Doordat we installatiedepots door het hele land hebben, hoeven we nooit grote afstanden te overbruggen.

Subsidie of lening voor zonnepanelen

Er zijn vanuit de provincie Friesland geen subsidies voor zonnepanelen. Wel is er een Energiebespaarlening die je aan kunt vragen voor het verduurzamen van je woning. De aanschaf van zonnepanelen valt hier ook onder.

De adviseurs van Zonneplan zijn altijd op de hoogte van de laatste financieringsmogelijkheden in jouw regio. Wil je weten wat er op dit moment voor jou mogelijk is qua leningen of subsidies in de provincie Friesland? Een van onze adviseurs komt graag met je in contact.

Zonnepanelen installateur in Friesland

Bij Zonneplan begint het met een oprecht advies, maar we mogen de montage van zonnepanelen en de service achteraf ook zeker niet vergeten. Dankzij ons installatiedepot in Burgum zijn we altijd bij je in de buurt in Friesland. Dit geldt zowel voor installatie- als serviceklussen achteraf.