088-0203000 Bereikbaar tot 20:30 uur

Zonnepanelen Drachten

  • Verdien gemiddeld € 712 per jaar
  • Nu voordeel door btw teruggave
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Binnen 60 seconden geregeld

916 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 81.000 besparen

Elk jaar samen besparen

5981 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Drachten

De inwoners van gemeente Smellingerlân verduurzamen. Er wordt gewerkt aan een samenleving waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Op het gebied van zonnepanelen liggen er nog wel mogelijkheden want omliggende gemeenten Tytsjerksteradiel en Opsterlân doen het iets beter. Ook presteert de gemeente Smellingerlân beneden het gemiddelde van provincie Fryslân. Maar met de Routekaart Duurzaam Smellingerlân en het enthousiasme van de inwoners moet het zeker goed komen om de gemeente Smellingerlân te verduurzamen. Zonneplan heeft al vele inwoners van gemeente Smellingerlân mogen verblijden met een zonne-installatie en de klanten zijn er gelukkig mee.

Een klant uit Drachten:

We hebben gekozen voor geheel zwarte panelen omdat we dit er mooier uit vonden zien. Het resultaat mag er wezen, ze ligger er als één mooi vlak op. ’s Morgens begint de omvormer te knipperen en op te starten en dan ken het verdienen beginnen!

Goede daken in Smellingerlân

Woont u aan De Lier, De Meerpaal of de Sparrehoek in Drachten? Let dan op: er heerst een beschermd stadsgezicht aan deze straten waardoor u een vergunning aan moet vragen wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen. De rest van de gemeente Smellingerlân kent dit niet en dat betekent dat de inwoners zonder problemen kunnen beginnen met het opwekken van duurzame energie. De meeste woningen in de gemeente Smellingerlân hebben namelijk geschikte daken voor de plaatsing van zonnepanelen.

Op naar een duurzame gemeente

Zoals eerder vermeld zijn er nog verbeterpunten op het gebied van zonne-energie voor de gemeente Smellingerlân. Op dit moment liggen er al op 5,1% van de geschikte woningen zonnepanelen. Hiermee doet de gemeente het iets minder dan omliggende gemeenten Tytsjerksteradiel(6,4%) en Opsterlân(7,4%). Ook ligt het onder het gemiddelde van provincie Fryslân, dit is namelijk 7%. Maar de inwoners raken zich steeds meer bewust van de noodzaak om te verduurzamen. De laatste jaren zijn de inwoners van de gemeente Smellingerlân goed bezig en het aantal huishoudens met zonnepanelen stijgt. Gaat u ook voor een duurzame gemeente? Zonneplan helpt u graag.


Zonnepanelen financieren met de Energiebespaarlening

Gemeente Smellingerlân gaat voor groen en wil op den duur energieneutraal worden. Om dit te bevorderen kunnen de inwoners gebruikmaken van de Energiebespaarlening.

De Energiebespaarlening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

• Rente tussen de 2,2% en de 2,9%

• Het minimum leenbedrag is €2.500,- het maximum is €25.000,-

• Looptijd tussen de 7 jaar en 15 jaar

• U kunt boetevrij aflossen

Wilt u meer informatie over de Energiebespaarlening, dan kunt u hier een kijkje nemen: op het kenniscentrum of ga hier naar de website van het Energiebespaarfonds

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Smellingerlân kunt u de website van het energieloket bekijken: klik hier voor het energieloketSmellingerlân

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

18 reviews van mensen uit de omgeving van Smallingerland

Gemiddeld
9,3
8.0
Ik ben uiterst blij met het geleverde resultaat. De monteurs waren heel netjes en hebben goed met mij gecommuniceerd. Na afloop heeft eentje zelfs gestofzuigd! Verder verliep de communicatie met Zonneplan zelf ook heel prettig. Prima bedrijf om zonnepanelen van te hebben.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 305 Wp All Black

10.0
Ik ben ontzettend blij met de installatie die op mijn dak ligt dankzij Zonneplan! Ik werd altijd heel prettig te woord gestaan en heb alleen maar lof voor dit fantastische bedrijf.
Gekozen voor SolarEdge SE10K en Trina Solar 300 Wp All Black

9.0
Het gehele proces van begin tot eind verliep uitstekend. Ik heb goed contact gehad met mijn klantadviseur Jordy. Ook de installatie van de panelen zelf is helemaal naar wens verlopen. Ik raad Zonneplan zeker aan!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en QCELLS 310 Wp Design Zwart

9.0
Ik het hele proces bij Zonneplan als positief ervaren. Ik ben erg blij hoe Zonneplan mij heeft geholpen.
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
De panelen waren vlot geplaatst en alles was netjes. De gesprekken waren erg plezierig met de adviseur. Ik had al ervaring met zonnepanelen en dit keer verliep alles minstens even goed.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9.0
De isolatie is bij ons prima verlopen, hier hebben wij niks op aan te merken. Ik heb zelf nog even bijgesprongen met sjouwen van de slangen. De jongens hebben, in de regen, tot het donker werd doorgewerkt. Hierdoor zijn er wel twee gaatjes niet gevuld, dit kan gebeuren. Deze vul ik zelf nog bij met wat cement. Mochten wij in de toekomst nog gaan voor bodemisolatie komen wij weer terug bij Isolatieplan.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en JA Solar 270Wp SE optimizers

10.0
Het was voor ons een pré dat een installateur uit de buurt de installatie zou uitvoeren. Dat ging ook perfect! Door weersomstandigheden is het over 2 dagen uitgezet. Op de eerste dag waaide het enorm had en hebben de installateurs het binnenwerk gedaan. Een week later zijn ze weer langs geweest om de panelen te plaatsen. Ik moet zeggen dat het ons enorm is meegevallen.
Gekozen voor Zeversolar TL2000 en Trina Solar 265 Wp All Black

10.0
Het is allemaal naar tevredenheid verlopen. Ik kan daar heel kort over zijn. De installatie ging ook voorspoediger dan gedacht. De leiding vanaf de meterkast is deels onder de vloer naar boven getrokken, maar dat ging heel vlot. Zowel telefonisch als via de mail is de benadering van Zonneplan goed. De offerte wordt vlot uitgebracht en bij vragen wordt er ook vlot antwoord gegeven. Dat heeft ook de doorslag gegeven om voor Zonneplan te kiezen.
Gekozen voor SolarEdge SE4000 en LG 300 Wp MonoX NeoN

10.0
Een tijdje terug zijn we al bezig geweest met zonnepanelen. Toen hebben we het naast ons neergelegd. Op een gegeven moment kwam Zonneplan in beeld. De offerte was duidelijk en alle werkzaamheden zaten bij de prijs inbegrepen. Zo hoefden we niet op meerkosten te rekenen. Ik heb eigenlijk alleen maar lof over Zonneplan.
Gekozen voor Zeversolar TL1500 en BYD 260 Wp

10.0
Alles is keurig geregeld. Daar kan ik heel kort in zijn. De installatie werkte niet meteen, omdat er een verkeerde kabel tussen zat. Een week later zijn de installateurs weer geweest en toen is het voor elkaar gemaakt. Bij Zonneplan kon ik altijd met mijn vragen terecht, dus daar kijk ik met een goed gevoel op terug.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en Trina Solar 260 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag