088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Oosterzee
Zonnepanelen in Oosterzee

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oosterzee

De gemeente De Fryske Marren wordt steeds duurzamer! Zo zijn op veel gemeentelijke gebouwen grote installaties zonnepanelen geplaatst, bijvoorbeeld op CBS de Klinkert. Steeds meer inwoners van De Fryske Marren stappen over op zonne-energie. Niet gek, gezien de zon afgelopen jaar 1.030 uren scheen in de gemeente. Ga jij ook profiteren van de zon?

Met dit aantal zonuren kunnen inwoners van Oosterzee met de aanschaf van zonnepanelen tot wel €1.143 per jaar besparen op hun energierekening. De 5.099 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €5.828.157.

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen? Wanneer je een aanvraag doet neemt een persoonlijk adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Oosterzee:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oosterzee kende afgelopen jaar 1030 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oosterzee zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oosterzee ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oosterzee kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oosterzee

Al 5.099 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente De Fryske Marren gingen je voor.

Potentie in Oosterzee

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Oosterzee en omstreken. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 10.746 koopwoningen in Oosterzee geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Maar let op als je in of rondom Sloten, Langweer of Balk woont. Gedeeltes van deze plaatsen zijn namelijk door de gemeente aangemerkt als een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

Oosterzee energieneutraal in 2030

De gemeente De Fryske Marren heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Zonneplan wil graag haar steentje bijdragen en de gemeente voorzien van duurzame zonnepanelen. Op dit moment zijn er 5.099 daken die al panelen hebben. Dit is al een grote stap richting een duurzamer Fryske Marren, maar nog niet genoeg om de doelstelling van de gemeente te halen. Met zonnepanelen draag je niet alleen bij aan een duurzamere gemeente, maar bespaar je ook op jouw energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en ontvang een persoonlijk advies.


Oosterzee in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oosterzee steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente De Fryske Marren er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente De Fryske Marren

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!