Zonnepanelen 470 Wp kopen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Als je je verdiept in zonnepanelen, zul je merken dat er veel verschillende opties zijn. Het kan hierom best lastig zijn om een keuze te maken. Op deze pagina lees je over zonnepanelen van 470 Wp.

Zonnepanelen van 470 Wp kopen kan, maar het is niet de meest gekozen optie door particulieren. Dit komt doordat deze panelen niet alleen duurder, maar ook een stuk groter zijn dan de zonnepanelen van 410 Wp. Het is dan maar de vraag of er genoeg zonnepanelen op jouw dak passen om je te voorzien in jouw energiebehoefte. Bij Zonneplan kiezen wij voor zonnepanelen van 410 Wp. Dit doen we, omdat wij vinden dat deze panelen de beste voordelen geven voor jou. De afmetingen van deze zonnepanelen, in combinatie met de prijs en het gewicht, zorgen ervoor dat meer vaak een minder goede optie is voor jouw dak. Heb je interesse in zonnepanelen van 410 Wp? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

Wattpiek, oftewel Wp, is het piekvermogen wat een zonnepaneel onder ideale weeromstandigheden kan halen. Het piekvermogen van een zonnepaneel kan worden behaald bij onder andere een ideale temperatuur, wanneer er geen schaduw is. Deze omstandigheden vinden natuurlijk niet altijd plaats, waardoor het piekvermogen niet altijd kan worden gehaald.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Het is dus niet zo dat een 470 Wp zonnepaneel altijd 470 Wp oplevert. Het weer in Nederland is natuurlijk niet altijd ideaal en allesbehalve stabiel. Hierom gaan we er van uit dat 1 wattpiek in Nederland ongeveer gelijk staat aan 0,88 kWh per jaar. Per jaar levert een gemiddelde installatie van twaalf 470 Wp zonnepanelen (470 Wp * 12 = 5640 Wp, 5640 * 0,88 kWh=) 4963,2 kWh op.

Hoewel het piekvermogen van zonnepanelen niet altijd behaald wordt, blijven ze rendabel. Zelfs met het Nederlandse weer. Echter kan je wel inkomsten mislopen, omdat er vaak door de grootte van de 470 Wp panelen niet altijd een gemiddelde installatie van 12 panelen op je dak past.

De voor- en nadelen van 470 Wp zonnepanelen

Als je alleen naar de opbrengst kijkt, levert het in kWh meer op om zonnepanelen van 470 Wp te nemen. Toch kiezen wij liever voor zonnepanelen met een lager aantal Wattpiek. Dit is zo, omdat onze panelen een hogere efficiency hebben dan zonnepanelen van 470 Wp. De efficiency staat voor het verband tussen de grootte van een zonnepaneel en de opbrengst die het levert. Dit verband toont dus aan hoe jouw dak zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden, om zo veel mogelijk energie op te leveren op een zo klein mogelijk oppervlakte. Zonnepanelen van 470 Wp zijn vaak duurder en groter, waardoor hun efficiëntie lager ligt. Hierom vinden wij zonnepanelen van 470 Wp een stuk minder interessant. Wij adviseren je om niet alleen te kijken naar het vermogen van de zonnepanelen, maar om op zoek te gaan naar de beste deal voor jouw dak.

470 Wp zonnepanelen of 410 Wp zonnepanelen: wat is de beste deal?

Het vermogen en de opbrengsten worden dus gemeten per paneel. Dit betekent niet dat een dak met 470 Wp zonnepanelen altijd meer zonnestroom opwekt dan hetzelfde dak met zonnepanelen met 410 Wp. Uiteindelijk gaat het om het totaal aantal Wattpiek wat jouw dak kan opleveren en niet om de zonnestroom die een enkel paneel opwekt. Een goede manier om de twee opties te vergelijken is om de opbrengsten per vierkante meter of de totale opbrengsten van jouw dak te vergelijken.

Naast efficiëntie is ook de prijs belangrijk voor ons. Een zonnepaneel met meer Wp kost vaak ook meer geld. Ook dit toont aan dat minder panelen met meer Wp niet altijd betekent dat je goedkoper en efficiënter uit bent. Wij kijken graag met je mee om het beste en meest efficiënte dakplan voor jouw dak te maken!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen?

 • Energieverbruik: Je jaarlijkse energieverbruik is een goed uitgangspunt om het aantal zonnepanelen te bepalen wat je nodig hebt. Hierbij is het wel handig dat je ook aan de toekomstige energiebehoeften denkt. Ga je bijvoorbeeld elektrisch rijden, koken of verwarmen? Dan zou je meer zonnepanelen kunnen gebruiken.
 • Opbrengstverdeling: Met de aankomende afbouw van de salderingsregeling kan een oost-west opstelling voordeliger zijn dan een zuidwaartse opstelling van zonnepanelen. Dit helpt namelijk om de energieopbrengst te verspreiden over de dag, waardoor je beter gebruik maakt van je eigen opgewekte zonne-energie.
 • Garanties: Lange fabrieksgaranties zijn niet altijd even duidelijk en nuttig. De meeste kosten zitten in de installatie van de zonnepanelen, niet in het product zelf. Hierom is het cruciaal om een leverancier te kiezen die makkelijk bereikbaar is en een betrouwbaar servicenetwerk heeft. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan betaal je niks voor een servicebezoek.
 • Veilig omgaan met jouw gegevens: Thuisnetwerken kunnen een beveiligingsrisico vormen. Daarom kan het verstandig zijn om voor een systeem te kiezen dat 4G gebruikt en je gegevens binnen Europa houdt, in plaats van ze te laten opslaan op Chinese servers.

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Na 125.000 installaties weten wij welke keuze het beste is voor onze klanten. Hierom kiezen wij voor de legmogelijkheden en de efficiëntie die zonnepanelen van 410 Wp bieden. Onze zonnepanelen worden uitgebreid getest en zijn voorzien van een officieel certificaat van de testinstelling TÜV. Wij kopen onze zonnepanelen rechtstreeks in bij een Tier-1 fabrikant. Op deze manier weten wij altijd zeker dat de prijs-kwaliteitverhouding optimaal is en iedereen met zonnepanelen maximaal kan besparen op de energierekening.

Als je zonnepanelen bij Zonneplan koopt, profiteer je automatisch 10 jaar lang van de voordelen van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je 10 jaar lang geen extra kosten hoeft te maken aan voorrij- of montagekosten, gebruik maakt van de beste garanties en dat je verzekerd bent van een vermogensgarantie van 25 jaar tot 84,8% van het beginvermogen van de zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over 470 Wp zonnepanelen

 • Wat kost een zonnepaneel van 470 Wp?

  Gemiddeld bedraagt de prijs voor zonnepanelen €1,1 tot €1,7 per Wp. Dit betekent een prijs van gemiddeld €517 tot €799 per paneel. Zonneplan levert deze panelen niet, maar werkt uitsluitend met 410 Wp panelen. Wil je een offerte aanvragen, maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

 • Wat is Wattpiek bij zonnepanelen?

  Wattpiek oftewel Wp is een meeteenheid die gebruikt wordt om het vermogen van zonnecellen uit te drukken. Een cel zet zonlicht om in elektriciteit. Het aantal Wattpiek is hoeveel stroom een zonnepaneel maximaal kan opwekken (onder ideale omstandigheden). Hoe hoger het aantal Wp, hoe hoger de opbrengst van je zonnepaneel.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je gewenste opbrengst van de zonnepanelen en je energieverbruik. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Op deze pagina leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldrekeningen, zodat je een goed beeld hebt van het aantal zonnepanelen dat bij jouw situatie past. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: