Zonnepanelen 375 Wp kopen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Ben jij opzoek naar de beste zonnepanelen voor jouw dak, dan bekijk jij alle beschikbare opties in de markt. Eén van de opties zijn zonnepanelen van 375 Wp. Over het algemeen zijn dit zonnepanelen met een gunstige verhouding qua kwaliteit, prijs en afmeting. 

Toch zijn we bij Zonneplan overgestapt op zonnepanelen met een hogere vermogen: zonnepanelen van 400 Wattpiek. Kijken we naar de combinatie van kwaliteit, prijs en afmeting, dan komen deze zonnepanelen namelijk het beste uit de bus. Daarom verwerken wij deze pv panelen in jouw offerte als jij een aanvraag bij ons doet. Wil jij meer weten over de zonnepanelen van Zonneplan? Ga dan naar onze pagina over zonnepanelen of vraag direct een vrijblijvende dakcheck aan.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

Met de term ‘wattpiek’ wordt het vermogen van zonnepanelen aangeduid. Hebben we het over het maximale vermogen van zonnepanelen, dan wordt beschreven als ‘het piekvermogen’. Goed om te weten, is dat zonnepanelen met een piekvermogen van 375 Wp niet altijd ook de 375 wattpiek opleveren. 

Dit verschil tussen voorspeld en daadwerkelijk vermogen wordt veroorzaakt door het verschil tussen de situatie waarin het vermogen wordt vastgesteld en de situatie op het dak. In het testcentrum worden zonnepanelen namelijk getest onder ideale testomstandigheden, zoals een constante temperatuur van 25 graden Celsius en directe instraling van de zon. De schaduwwerking op daken, het verschil in hellingshoek en de beschikbare zonuren Nederland worden hierin niet meegenomen.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Zelfs met kleine verschillen tussen de voorspelde en daadwerkelijk wattpiek is het nemen van zonnepanelen in Nederland erg rendabel. Woon je in Nederland, dan kan je ervan uitgaan dat de opwek van 1 wattpiek ongeveer gelijk staat aan 0,88 kWh per jaar. Rekenen we dit door naar een gemiddelde installatie van twaalf zonnepanelen, van 375 Wp, dan levert dit dus het volgende op:

375 Wp * 12 = 4.500 Wp → 0,88 kWh * 4.500 Wp = 3.960 kWh per jaar

Hoogste Wp zonnepanelen: wat zijn de voor- en nadelen

Natuurlijk wil je graag met zoveel mogelijk opbrengsten binnenhalen met jouw zonnepanelen. Kan dit ook nog met minder zonnepanelen, dan lijkt dit direct de beste keuze. 

Toch is deze redenering niet geheel waterdicht. Zonnepanelen met hoog vermogen brengen namelijk ook een nadelen met zich mee. Ze zijn vaak duurder en groter. Met name deze toename in afmeting geeft extra uitdagingen. Je hebt namelijk minder legmogelijkheden op het dak, gezien je minder goed rekening kan houden met obstakels op het dak of een kleiner dakoppervlak. Een zonnepaneel met een hoger wattpiek vermogen hoeft dus niet altijd de beste keuze te zijn. Wij adviseren daarom om écht op zoek te gaan naar de beste deal voor jouw dak. 

Beste deal 375 of 400 wattpiek zonnepanelen

Tussen de zonnepanelen van 375 Wp en 400 Wp zit een klein verschil. Helemaal al we uitgaan van de veelvoorkomende standaard afwijking van het piekvermogen van zonnepanelen. Bij Zonneplan hebben wij voor onze zonnepanelen van 400 wattpiek gekozen door de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit.
Wil jij hulp in het kiezen van de hoeveelheid zonnepanelen die het beste bij jouw energieverbruik en daksituatie passen? Vraag dan vrijblijvend de Zonneplan dakcheck om te zien wat er voor jouw dak mogelijk zijn. Eén van onze adviseurs kijkt graag met je mee.

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Ga jij voor zonnepanelen van Zonneplan, dan ontvang jij hoog kwaliteit zonnepanelen. De producten zijn namelijk rechtstreeks ingekocht in bij een Tier-1 fabrikant. De zonnepanelen worden uitgebreid getest en zijn voorzien van een officieel certificaat van testinstelling TÜV. Zo weten wij zeker dat de prijs-kwaliteit verhouding optimaal is en jij gegarandeerd bent van de beste deal. 

Daarnaast profiteer jij van het Zonneplan Serviceplan. 10 jaar lang kan jij hierdoor gebruik maken van de beste garanties, verzekert bent van een vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen en geen extra kosten hebt aan voorrij- of montagekosten en reparaties. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: