Zonnepanelen 350 Wp kopen

Robin Hultink
Door: Robin Hultink

Wil jij zonnepanelen kopen, dan ga jij op zoek naar de meest geschikte zonnepanelen voor jouw dak. Eén van de opties die tegen kan komen zijn zonnepanelen van 350 Wp. Dit is een veel gekozen optie. 

Bij Zonneplan zijn wij recent overgestapt op zonnepanelen met een iets hogere wattpiek: zonnepanelen van 370 Wp. Deze zonnepanelen komen op het gebied van kwaliteit, prijs en afmeting toch nog net iets beter uit de bus. Daarom verwerken wij deze in jouw offerte als jij een aanvraag bij ons doet. Wil jij meer weten over de zonnepanelen van Zonneplan? Ga dan naar onze pagina over zonnepanelen of vraag direct een vrijblijvende dakcheck aan.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

Het vermogen van zonnepanelen wordt aangegeven met de term ‘wattpiek’. En spreken we over de maximale vermogen van het zonnepaneel, dus de maximale hoeveelheid wattpiek, dan wordt dit het piekvermogen genoemd. Maar zonnepanelen met een piekvermogen van 350 Wp halen niet per definitie altijd de 350 wattpiek. 

Je vraagt je vast af waarom deze hoeveelheid wattpiek dan toch aan de zonnepanelen wordt toegekend. Dit heeft ermee te maken dat de 350 Wp van zonnepanelen is vastgesteld in een testcentrum. Het piekvermogen is hier gemeten onder ideale omstandigheden, zoals een constante temperatuur van 25 graden Celsius is en directe instraling van de zon. Schaduwwerking, verschil in hellingshoek en de beschikbare zonuren Nederland worden hierin niet meegenomen.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Toch zijn zonnepanelen in Nederland altijd rendabel genoeg om in te investeren. Je kan ervan uitgaan dat 1 wattpiek ongeveer gelijk staat aan de opwek van 0,88 kWh per jaar. Een gemiddelde installatie van twaalf 350 Wp zonnepanelen levert dus het volgende op:

 • 350 Wp * 12 = 4.200 Wp
 • 4.200 Wp * 0,88 kWh = 3.696 kWh per jaar

Hoogste Wp zonnepanelen: wat zijn de voor- en nadelen

Momenteel hebben wij bij Zonneplan panelen met een hogere wattpiek dan 350. Onze 370 Wp panelen zijn extra interessant gezien de formaten erg dichtbij elkaar liggen, waardoor je 370 Wp simpelweg meer vermogen kunt opwekken dan met 350 Wp. . 

Toch heeft de keuze voor 370 Wp zonnepanelen normaal gesproken ook kanttekeningen. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het wattpiek van het zonnepaneel is, hoe duurder het zonnepaneel is. Bij Zonneplan kopen we echter groot in, doordat we enkel onze zwarte design panelen van 370 Wp aanbieden. Dit stelt ons in staat om jou toch de laagste prijs te kunnen leveren.

Beste deal 350 of 370 wattpiek zonnepanelen

Het verschil tussen 350 Wp of 370 Wp lijkt minimaal. Toch kan dit jaarlijks nog aardig wat kilowattuur schelen. Stel in beide gevallen leggen we een zonnenpanelen systeem met 12 zonnepanelen neer. Hoeveek extra kWh levert dit dan extra op als je gaat voor de 370 Wp panelen?

Rekenvoorbeeld

 • 350 Wp * 12 = 4.200 Wp → 4.200 Wp x 0,88 kWh = 3.696 kWh 
 • 370 Wp * 12 = 4.440 Wp → 4.440 Wp x 0,88 kWh = 3.907 kWh 
 • Verschil 3.907 kWh – 3.696 kWh = 211 kWh

Bij eenzelfde afmeting en prijs levert een 370 Wp paneel in potentie dus 211 kWh extra op. Dat scheelt je, met een laag aangehouden kWh-prijs van 0,22 cent, al zo’n 46,- euro op jaarbasis.

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

De 370 wattpiek zonnepanelen zijn rechtstreeks ingekocht bij een tier-1 fabrikant, zo weten wij dat de prijs-kwaliteit verhouding optimaal is, je met jouw dak het maximale kan opwekken en jij gegarandeerd bent van de beste deal. Daarnaast biedt de afmeting van onze 370 Wp zonnepanelen ons de meeste legmogelijkheden, waardoor wij voor iedere daksituatie het beste dakplan kunnen opstellen. 

En als bonus profiteer je bij de aankoop van de zonnepanelen van Zonneplan 10 jaar lang van de voordelen van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je gebruik maakt van de beste garanties, verzekert bent van een vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen en geen extra kosten hebt aan voorrij- of montagekosten en reparaties.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.