Zonnepanelen 500 Wp kopen

De laatste jaren zien we op het gebied van zonnepanelen steeds hogere vermogens voorbij komen. Waar we in 2010 nog rond de 230 wattpiek zonnepanelen zaten gaat dit nu al naar de 450 Wp of zelfs 500 Wp zonnepanelen. Gunstig, zo op het eerste gezicht. Want hoe hoger het vermogen, hoe meer opbrengsten. 

Toch zegt dit piekvermogen niet altijd alles over de geschiktheid van de zonnepanelen voor jouw dak. Want hoe hoger het wattpiek van zonnepanelen is, hoe groter en zwaarder ze vaak ook worden. En het is dan de vraag of dit bij jouw dak past. Kan jouw dak dit gewicht aan en passen er wel genoeg zonnepanelen van dit formaat op om je gewenste opbrengsten te halen? 

Daarom kiezen wij bij Zonneplan om te werken met 370 Wp zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn namelijk door hun afmetingen goed inzetbaar op verschillende type daken en daarnaast ook nog eens betaalbaar. Wil jij meer weten over de zonnepanelen van Zonneplan? Ga dan naar onze pagina over onze zonnepanelen.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

De term ‘wattpiek’ geeft het vermogen van zonnepanelen aan. Het maximaal haalbare vermogen wordt ook wel het piekvermogen genoemd. Toch kan je er niet automatisch vanuit gaan dat een 500 Wp pv paneel altijd de 500 wattpiek aan vermogen behaalt. Dit komt niet doordat de zonnepanelen niet goed werken, maar heeft te maken met de situatie waarin het vermogen van de zonnepanelen is vastgesteld. 

Wattpiek toekennen aan een zonnepaneel wordt namelijk in een testcentrum gedaan onder ideale omstandigheden, bijvoorbeeld een constante temperatuur van 25 graden en optimale zoninstraling. Er wordt geen rekening gehouden wordt met de verschillen in temperatuur in Nederland, schaduwwerking op het dak, verschillen in zoninstraling en de beschikbare zonuren in Nederland.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Wil jij het wattpiek van je 500 Wp zonnepanelen omrekenen in de kWh die ze kunnen opwekken? Dan kan eenvoudig door het aantal wattpiek te vermenigvuldigen met 0,88 kWh. Zo weet je eenvoudig en snel hoeveel kWh jouw zonnepaneel of zonnepanelen je in Nederland gaan opleveren. 

1 wattpiek 0,88 kWh
1 zonnepaneel 500 Wp * 0,88 kWh 440 kWh per jaar
1 gemiddelde installatie = 12 zonnepanelen = 500 Wp * 12 = 6000 Wp 6000 Wp * 0,88 kWh  5.280 kWh per jaar

 

Hoogste Wp zonnepanelen: wat zijn de voor- en nadelen

Qua opbrengst kies je al snel voor de zonnepanelen met zoveel mogelijk wattpiek. Zij brengen je immers het snelste de hoeveelheid opbrengsten die je wilt hebben. Maar zonnepanelen met een hoger wattpiek halen dit met name uit hun grotere oppervlak met zonnecellen. Er bestaat hierdoor meer ruimte waar de zon op kan vallen en dit zorgt voor de hogere opbrengsten. De vraag is echter of jij deze ruimte wel beschikbaar hebt op je dak? En of jij ook meer wil betalen voor je hogere Wp pv panelen?

Beste deal 370 of 500 wattpiek zonnepanelen

Kijken we naar de keuze tussen zonnepanelen van 500 Wp of toch lager, dan adviseren wij toch om altijd voor de lagere wattpiek zonnepanelen te gaan. Bij zonneplan werken wij met 370 Wp zonnepanelen, omdat deze zonnepanelen naar onze mening de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben.

Allereerst is de afmeting van dit type zonnepaneel namelijk gunstig.  Een 370 Wp zonnepaneel heeft een afmeting van 1755 mm bij 1038 mm, wat aanzienlijk compacter is dan een 500 Wp zonnepaneel van 2176 x 1058 mm. Dit zorgt ervoor dat er makkelijk meer zonnepanelen op een dak geplaatst kunnen worden. 

Daarnaast 500 Wp zonnepanelen vaak aanzienlijk veel duurder dan de zonnepanelen van een lagere wattpiek aan vermogen. Zoveel duurder dat dit niet opweegt tegen het feit dat je minder zonnepanelen nodig hebt om je gewenste opbrengsten te behalen. 

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Koop jij zonnepanelen van Zonneplan, dan ben jij zeker van de beste deal. Wij kopen onze zonnepanelen namelijk rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant, waar ze uitgebreid getest worden. Zo weet jij zeker dat jij de beste kwaliteit zonnepanelen krijgt.

Daarnaast kunnen wij met de gunstige afmetingen van de 370 Wp zonnepanelen jouw dakplan precies afstemmen op jouw situatie. Om precies te zijn op jouw dak en energieverbruik. Zo betaal jij niet voor zonnepanelen en wattpiek die jij eigenlijk niet nodig hebt en haal je toch het maximale uit je dak. 

En met zonnepanelen van Zonneplan ben je in de toekomst ook nog eens zeker van jouw opbrengsten. Zonneplan biedt namelijk het 10 jaar Serviceplan aan als onderdeel van de Zonneplan offerte. Hierdoor profiteer je van van de beste garanties in de markt, je bent verzekerd van een vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen van de zonnepanelen en heb je geen extra kosten aan voorrij- of montagekosten en reparaties.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.