Zonnepanelen 450 Wp kopen

Robin Hultink
Door: Robin Hultink

Zonnepanelen van 450 Wp. Ze bestaan zeker, maar zijn niet de meest gekozen optie door particulieren. In vergelijking met de lagere wattpiek varianten van zonnepanelen zijn de 450 wattpiek zonnepanelen namelijk niet alleen duurder, maar ook in afmeting behoorlijk veel groter. Of er dan genoeg zonnepanelen op jouw dak passen om te voorzien in jouw energiebehoefte, dat is dan maar de vraag. 

Daarom is het vaak verstandiger te kiezen voor zonnepanelen waarbij het vermogen en de afmetingen beter in verhouding zijn. Een type zonnepaneel die hedendaags veel op daken geïnstalleerd wordt beschikt over 400 wattpiek. Dit paneel wordt ook door Zonneplan gebruikt. Interesse in zonnepanelen met 400 Wp? Vraag een vrijblijvende dakscan aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

Doe de gratis dakcheck

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

450 Wp en 400 Wp zonnepanelen, wat houdt dat nou eigenlijk in? Met Wp, of uitgeschreven ‘wattpiek’, wordt het maximale vermogen van zonnepanelen aangegeven. Dus in de meest gunstige omstandigheden, zoals een temperatuur van 25 graden Celsius en directe instraling van de zon, leveren zij dit piekvermogen op.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Toch is het niet zo dat een 450 Wp zonnepaneel in realiteit ook altijd 450 wattpiek oplevert. Hoe kan dit? Dat heeft te maken met de situatie waarin de hoeveelheid wattpiek aan het zonnepaneel wordt toegekend. Dit gebeurt in een testcentrum waar de gunstige omstandigheden kunstmatig zijn gecreëerd. 

Iedereen kent het weer in Nederland en dit is alles behalve stabiel. Je kan ervan uitgaan dat 1 wattpiek in Nederland ongeveer gelijk staat aan 0,88 kWh per jaar. Een gemiddelde installatie van twaalf 450 Wp zonnepanelen levert dus 4.752 kWh per jaar op (450 Wp * 12 = 5.400 Wp → 0,88 kWh * 4.752 Wp).

Eén ding is zeker: ook al behaal je niet het piekvermogen van je zonnepanelen, ze blijven rendabel. Zelfs met het Nederlandse weer. Echter, door de grootte van de 450 Wp panelen past er vaak geen gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen op het dak waardoor je inkomsten mis kan lopen.

Hoogste Wp zonnepanelen: wat zijn de voor- en nadelen

De juiste zonnepanelen kiezen is niet makkelijk. Eigenlijk is de keuze terug te brengen naar twee opties. Of je kies voor de zonnepanelen met de hoogste wattpiek aan vermogen, zo weet jij dat je zoveel mogelijk opbrengsten binnenhaalt met zo min mogelijk zonnepanelen, alleen betaal je meer. 

Of je kies een lager rendement zonnepaneel. Het klopt dat je dan meer zonnepanelen nodig hebt om hetzelfde rendement te behalen, maar deze zonnepanelen zijn vaak veel betaalbaarder. De extra zonnepanelen die je moet aanschaffen zullen dus met gemak opwegen tegen de extra mogelijkheden die het voor jouw dak gaat bieden.

Beste deal 400 of 450 wattpiek zonnepanelen

Bij Zonneplan maken we gebruik van zonnepanelen met een 400 Wp vermogen. Deze zonnepanelen zijn aanzienlijk kleiner in afmeting dan 450 Wp pv panelen of hoger, waardoor wij eigenlijk voor iedere daksituatie (bij schaduw of in het geval van objecten op het dak) genoeg legmogelijkheden hebben om het maximale uit je dak te halen. Jaarlijks kan een gemiddelde installatie van onze 400 Wp zonnepanelen wel oplopen tot een besparing van 800 euro op de energierekening. 

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Koop jij de 400 Wp zonnepanelen van Zonneplan, dan ben jij zeker van een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Wij kopen onze zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. De zonnepanelen worden uitgebreid getest en zijn voorzien van een officieel certificaat van testinstelling TUV. Zo garanderen we jou de beste zonnepanelen in de markt.

Daarnaast maakt de gunstige afmeting van ons 400 Wp zonnepaneel het mogelijk om alle dakplannen die wij maken zo specifiek mogelijk af te stemmen op ieder dak. Wij stemmen jouw hoeveelheid zonnepanelen altijd af op jouw huidige en toekomstige energieverbruik. Zo haal jij altijd het maximale uit je dak, zonder teveel te betalen. 

En jij wilt natuurlijk niet alleen nu, maar ook in de toekomst zorgeloos blijven genieten van jouw zelf opgewekte zonne-energie. Met het 10 jaar Serviceplan van Zonneplan, onderdeel van de Zonneplan offerte, is dat geregeld. Je maakt hierdoor gebruik van de beste garanties, je bent verzekerd van een vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen van de zonnepanelen en je hebt geen extra kosten aan voorrij- of montagekosten en reparaties. 

Veelgestelde vragen over 450 Wp zonnepanelen

  • Wat kost een zonnepaneel van 450 Wp?

    De prijs voor zonnepanelen bedraagt gemiddeld €1,1 tot €1,7 per Wp. Voor 450 Wp panelen betekent dit gemiddeld een prijs van €495 tot €765 per paneel. Zonneplan levert geen 450 Wp panelen, maar werkt uitsluitend met 400 Wp panelen. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

  • Wat is Wattpiek bij zonnepanelen?

    Wattpiek (Wp) is een meeteenheid die wordt gebruikt om het vermogen van zonnecellen uit te drukken. Een cel zet zonlicht om in elektriciteit. Het aantal Wattpiek is hoeveel stroom een zonnepaneel maximaal kan opwekken (onder ideale omstandigheden). Dus: hoe hoger het aantal Wp, hoe hoger de opbrengst van je zonnepaneel.

  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

    Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Deel dit artikel: