Zonnepanelen 1000 Wp kopen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Zonnepanelen kunnen verschillen in hun vermogen. Dit varieert van zonnepanelen met 300 Wp, tot 600 Wp en sommige fabrikanten geven zelfs aan plannen te hebben voor 1000 Wp zonnepanelen.

Overweeg jij om hierop te wachten, dan willen wij je er wel op wijzen dat je de komende jaren al behoorlijk wat opbrengsten misloopt. Dat is toch zonde? Met de 410 Wp zonnepanelen van Zonneplan kan je ook je gewenste opbrengsten halen en het voordeel: ze zijn nu al beschikbaar. Kijk op de pagina over zonnepanelen van Zonneplan als je meer wilt weten over onze zonnepanelen.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

De meeteenheid wattpiek (Wp) geeft de maximale capaciteit van het zonnepaneel aan. Deze zijn in een testcentrum gemeten onder ideale omstandigheden, ook wel de Standard Test Conditions genoemd, en vervolgens toegekend aan het zonnepaneel. Bij deze ideale omstandigheden kan denken aan een constante temperatuur van 25 graden en optimale zoninstraling.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Nederland is er eigenlijk bijna nooit sprake van ‘de ideale omstandigheden’ voor zonnepanelen. Een 1000 Wp zonnepaneel levert dus eigenlijk nooit z’n maximale vermogen. Desondanks zijn zonnepanelen in Nederland wel erg rendabel. Je kan uitgaan van de volgende verhouding: 1 wattpiek staat gelijk aan 0,88 kWh. Een 1000 Wp zonnepaneel levert dus 0,88 kWh * 1000 Wp = 880 kWh per jaar op.

Hoog rendement zonnepanelen 1000 Wp: wat zijn de voor- en nadelen

Kiezen voor hoogrendement zonnepanelen, dat klinkt als de meest verstandige keuze. Met deze zonnepanelen haal jij immers het hoogste rendement. Maar zijn zonnepanelen van 1000 Wp in werkelijkheid ook écht slim om te kiezen?

Eigenlijk zijn de toekomstige 1000 Wp zonnepanelen niet geschikt voor installaties op daken van koopwoningen. De zonnepanelen halen hun hogere opbrengsten namelijk uit hun aanzienlijk grotere afmetingen. De vraag is of er met de toegenomen grootte nog wel genoeg zonnepanelen op jouw dak passen.

Grotere zonnepanelen zijn vaak ook veel zwaarder. Zonnepanelen die nu veel gebruikt worden, zoals onze 410 wattpiek zonnepanelen, wegen rond namelijk rond de 21 kg. Bij de hoogste wattpiek zonnepanelen van 600 of 1000 Wp gaat dit gewicht al snel naar 35 kg of meer. Dit zorgt niet alleen voor uitdagingen tijdens de installatie, maar ook voor extra belasting voor jouw dak.

Beste deal: 410 of 1000 wattpiek zonnepanelen?

 • De 410 Wp zonnepanelen zijn al even in gebruik, waardoor de kwaliteit en garanties van deze zonnepanelen optimaal is gegarandeerd.
 • De afmeting van de 410 Wp zonnepanelen is aanzienlijk kleiner dan die van hogere wattpiek zonnepanelen. Dit geeft ons meer mogelijkheden om jouw dakplan precies af te stemmen op jouw energiebehoefte. Zo betaal je niet voor wattpieks die jij niet nodig hebt.
 • Je kan direct beginnen met profiteren en hoeft niet te wachten tot de 1000 Wp zonnepanelen in productie gaan.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen van 410Wp jij nodig hebt om jezelf te kunnen voorzien van voldoende zonne-energie? Doe dan een Zonneplan aanvraag en één van onze persoonlijke adviseurs zoekt dit voor je uit.

Waar op letten bij de aankoop van zonnepanelen?

 • Energieverbruik: Begrip van je jaarlijkse energieconsumptie helpt bij het bepalen van de hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt. Maar kijk vooruit – overweeg je in de nabije toekomst elektrisch te rijden, te koken of te verwarmen? Dan kan een groter aantal zonnepanelen nuttig zijn.
 • Verdeel de opbrengst: Verdwijnt de salderingsregeling in de toekomst, dan kan een oost-west oriëntatie van zonnepanelen voordeliger zijn dan zuidwaarts. Dit helpt bij het spreiden van de energieproductie over de dag, waardoor je efficiënter gebruik maakt van je zonne-energie.
 • Garantie? Lange garantieperiodes geven niet altijd de volledige waarheid weer. De hoofdkosten liggen meestal in de installatie, niet in het product zelf. Het is dus essentieel om een leverancier te selecteren die makkelijk te contacteren is en over een robuust servicenetwerk beschikt. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan zijn onderhoudsbezoeken volledig kosteloos.
 • Data veiligheid: Thuisnetwerken kunnen kwetsbaar zijn. Overweeg daarom een systeem dat 4G gebruikt en je gegevens binnen de Europese grenzen houdt, om te voorkomen dat ze op Chinese servers terechtkomen.

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Kies je voor de 410 Wp zonnepanelen van Zonneplan, dan ben jij gegarandeerd van de beste deal. Wij kopen de zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. De zonnepanelen van deze fabrikanten worden uitgebreid getest en zijn voorzien van een officieel certificaat van testinstelling TUV.

Daarnaast profiteer je door het kopen van de zonnepanelen van Zonneplan automatisch 10 jaar lang van de voordelen van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je gebruik maakt van de beste garanties, verzekert bent van een 30 jaar lineaire vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen en 25 jaar lang geen extra kosten hoeft te maken aan voorrij- of montagekosten en reparaties.

Veelgestelde vragen over 1000 Wp zonnepanelen

 • Wat kost een zonnepaneel van 1000 Wp?

  De prijs voor zonnepanelen bedraagt gemiddeld €1,1 tot €1,7 per Wp. Voor 1000 Wp panelen betekent dit gemiddeld een prijs van €1100 tot €1700 per paneel. Het is goed om te weten er nog geen 1000 Wp zonnepanelen op de markt zijn. Zonneplan levert zelf dan ook geen 1000 Wp panelen, maar werkt uitsluitend met 410 Wp panelen. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

 • Wat is Wattpiek bij zonnepanelen?

  Wattpiek is een meeteenheid waarmee het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt. Het gaat hierbij om de hoeveelheid vermogen die het zonnepaneel maximaal kan opwekken. Hierbij gaat het over de prestaties van zonnepanelen onder de meest gunstige omstandigheden: de meest voordelige opstelling (naar het zuiden), maximale zoninstraling en een omgeving van rond de 25 graden. Zonneplan werkt met 410 Wp zonnepanelen.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: