Zonnepanelen 1000 Wp kopen

Robin Hultink
Door: Robin Hultink

Zonnepanelen kunnen verschillen in hun vermogen. Dit varieert van zonnepanelen met 300 Wp, tot 600 Wp en sommige fabrikanten geven zelfs aan plannen te hebben voor 1000 Wp zonnepanelen.

Overweeg jij om hierop te wachten, dan willen wij je er wel op wijzen dat je de komende jaren al behoorlijk wat opbrengsten misloopt. Dat is toch zonde? Met de 400 Wp zonnepanelen van Zonneplan kan je ook je gewenste opbrengsten halen en het voordeel: ze zijn nu al beschikbaar. Kijk op de pagina over zonnepanelen van Zonneplan als je meer wilt weten over onze zonnepanelen.

Wat betekent Wp bij zonnepanelen?

De meeteenheid wattpiek (Wp) geeft de maximale capaciteit van het zonnepaneel aan. Deze zijn in een testcentrum gemeten onder ideale omstandigheden, ook wel de Standard Test Conditions genoemd, en vervolgens toegekend aan het zonnepaneel. Bij deze ideale omstandigheden kan denken aan een constante temperatuur van 25 graden en optimale zoninstraling.

Wattpiek zonnepanelen berekenen

Nederland is er eigenlijk bijna nooit sprake van ‘de ideale omstandigheden’ voor zonnepanelen. Een 1000 Wp zonnepaneel levert dus eigenlijk nooit z’n maximale vermogen. Desondanks zijn zonnepanelen in Nederland wel erg rendabel. Je kan uitgaan van de volgende verhouding: 1 wattpiek staat gelijk aan 0,88 kWh. Een 1000 Wp zonnepaneel levert dus 0,88 kWh * 1000 Wp = 880 kWh per jaar op.

Hoogrendement zonnepanelen 1000 Wp: wat zijn de voor- en nadelen

Kiezen voor hoogrendement zonnepanelen, dat klinkt als de meest verstandige keuze. Met deze zonnepanelen haal jij immers het hoogste rendement. Maar zijn zonnepanelen van 1000 Wp in werkelijkheid ook écht slim om te kiezen?

Eigenlijk zijn de toekomstige 1000 Wp zonnepanelen niet geschikt voor installaties op daken van koopwoningen. De zonnepanelen halen hun hogere opbrengsten namelijk uit hun aanzienlijk grotere afmetingen. De vraag is of er met de toegenomen grootte nog wel genoeg zonnepanelen op jouw dak passen.

Grotere zonnepanelen zijn vaak ook veel zwaarder. Zonnepanelen die nu veel gebruikt worden, zoals onze 400 wattpiek zonnepanelen, wegen rond namelijk rond de 21 kg. Bij de hoogste wattpiek zonnepanelen van 600 of 1000 Wp gaat dit gewicht al snel naar 35 kg of meer. Dit zorgt niet alleen voor uitdagingen tijdens de installatie, maar ook voor extra belasting voor jouw dak.

Beste deal: 400 of 1000 wattpiek zonnepanelen?

  • De 400 Wp zonnepanelen zijn al even in gebruik, waardoor de kwaliteit en garanties van deze zonnepanelen optimaal is gegarandeerd.
  • De afmeting van de 400 Wp zonnepanelen is aanzienlijk kleiner dan die van hogere wattpiek zonnepanelen. Dit geeft ons meer mogelijkheden om jouw dakplan precies af te stemmen op jouw energiebehoefte. Zo betaal je niet voor wattpieks die jij niet nodig hebt.
  • Je kan direct beginnen met profiteren en hoeft niet te wachten tot de 1000 Wp zonnepanelen in productie gaan.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen van 400Wp jij nodig hebt om jezelf te kunnen voorzien van voldoende zonne-energie? Doe dan een Zonneplan aanvraag en één van onze persoonlijke adviseurs zoekt dit voor je uit.

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Kies je voor de 400 Wp zonnepanelen van Zonneplan, dan ben jij gegarandeerd van de beste deal. Wij kopen de zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. De zonnepanelen van deze fabrikanten worden uitgebreid getest en zijn voorzien van een officieel certificaat van testinstelling TUV.

Daarnaast profiteer je door het kopen van de zonnepanelen van Zonneplan automatisch 10 jaar lang van de voordelen van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je gebruik maakt van de beste garanties, verzekert bent van een 25 jaar lineaire vermogensgarantie tot 84,8% van het beginvermogen en 10 jaar lang geen extra kosten hoeft te maken aan voorrij- of montagekosten en reparaties.

Deel dit artikel: