Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.293 per jaar
 • Altijd achteraf betalen
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen 
dakcheck

Elk dak is anders, denk bijvoorbeeld aan de ligging, de oppervlakte, de hellingshoek en eventuele schaduwval.

Daarom voeren wij eerst een online zonnepanelen dakcheck uit op jouw dak en bespreken we jouw wensen en huidige situatie.

Zo ben jij snel op de hoogte van de mogelijkheden.

Zonnepanelen op dak na een dakcheck

Ook weten wat jij kunt besparen?

Van zonnepanelen check naar offerte

Na de check van jouw woning, weten we precies hoeveel zonnepanelen op de beschikbare oppervlakte past, welke omvormer het meest geschikt is en wat de installatiewerkzaamheden gaan kosten.

Het legplan wordt door onze adviseurs gelijk verrijkt met een inschatting van de opbrengst en in een offerte gegoten. Indien je zonnepanelen wilt kopen zonder spaargeld, dan nemen we dit ook mee in het plan.

Zonnepanelen adviseur berekent met dakscan hoeveel zonnepanelen er nodig zijn

Zonnepanelen 
in 3 stappen

Je start de gratis dakcheck door je postcode en huisnummer in te vullen. Vanuit hier kijken onze adviseurs naar jouw daksituatie. Na de scan heb je de offerte snel in je mailbox. De installatie is vervolgens meestal binnen één dag geregeld!

1. Zonnepanelen daktest

We kijken online naar de beschikbare ruimte op jouw dak en hoe jij dit optimaal kan benutten met zonnepanelen. Hierdoor kom je er snel en eenvoudig achter of jouw dak geschikt is.

2. Een telefonisch adviesgesprek

Een persoonlijk adviseur kijkt met je mee wat voor jouw situatie de beste keuze is. In een kort gesprek bepaalt hij of zij de optimale hoeveelheid zonnepanelen voor jouw dak.

3. Persoonlijk zonneplan

Je ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte met de beste producten voor jouw situatie. De adviseur neemt deze rustig met je door.

Doe een zonnepanelen check

Zonnepanelen dakscan in detail

Met een dakcheck beoordelen wij de geschiktheid van jouw dak voor het leggen van zonnepanelen. Waar we precies naar kijken om dit te beoordelen leggen we je graag uit.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Vaak begint de zoektocht naar zonnepanelen met deze vraag. Iemand die overtuigd is van de voordelen van zonnepanelen, wil namelijk graag weten hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Dit is een goede vraag, want niet elk dak is geschikt voor panelen.

Wat belangrijke aandachtspunten zijn voor het checken van jouw dak zie je hier:

Richting

Bij zonnepanelen is de richting een belangrijke pijler als het gaat om het rendement over jouw investering. Zonnepanelen die geplaatst worden op het zuiden zijn in principe het meest gunstig, maar kijkend naar de toekomst is een oost-west opstelling een betere oplossing. Dit heeft allemaal te maken met de salderingsregeling die wellicht een keer komt te vervallen.

Hellingshoek

Naast de richting is ook de hellingshoek belangrijk. Op een plat dak worden de zonnepanelen in een gunstige hoek gelegd door de constructie waar ze op liggen, maar bij een schuin dak valt de hellingshoek niet te bepalen. Idealiter liggen zonnepanelen op een hoek van 35 graden voor goede instraling van de pv panelen.

Oppervlakte

Een zonnepaneel heeft een lengte van 1,71 m en een breedte van 1,13 cm. Daarmee heeft een zonnepaneel de oppervlakte van 1,94 m². Voor een systeem van 12 panelen heb je dan dus minimaal 23,04 m² aan vrije ruimte nodig.

Schaduwvorming

Als zonnepanelen voor een groot deel van de dag in de schaduw liggen, zijn ze vaak minder lucratief. Maar ook de schaduw van een schoorsteen of een simpel pijpje kan je opbrengst in de weg staan. Natuurlijk zijn er mogelijkheden met optimizers om dit tegen te gaan. Daarom bekijken wij de schaduwvorming gedurende de dag voor de optimale opstelling op jouw dak.

Ondergrond

Niet elk materiaal is geschikt om zonnepanelen op te leggen. Zo installeren wij bijvoorbeeld niet op schuine daken met leisteen, gezien er een grote kans is dat deze breken. Twijfel je of jouw ondergrond geschikt is? Benoem tijdens het gesprek met de adviseur dan ook de materiaalsoort waarop je zonnepanelen wil leggen. Lees ook: is mijn dak geschikt?

Beschermd stadsgezicht

Dit komt minder vaak voor, maar daken die in een beschermd stadsgezicht vallen dienen eerst een vergunning van de gemeente te hebben voordat wij mogen installeren.

Al deze punten nemen wij mee in de check van je dak zodat jij het beste advies voor jouw situatie krijgt.

Een gesprek met de adviseur

Naast de dak geschiktheid is het ook belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen je daadwerkelijk nodig hebt.

Het loont namelijk niet om meer panelen te hebben dan dat je zelf verbruikt aan stroom. Voor hetgeen wat je opwekt boven je eigen verbruik krijg je namelijk niet de gehele kilowattuurprijs, maar een terugleververgoeding van 4 tot 9 cent per kWh. Dit staat je rendement en terugverdientijd in de weg.

De adviseur neemt je huidige stroomverbruik met je door en houdt rekening met de toekomst. Ben je bijvoorbeeld van plan om op korte termijn te gaan koken op inductie, een warmtepomp aan te schaffen of een elektrische auto met een laadpaal bij huis te gaan rijden? Laat dit dan zeker weten aan de adviseur zodat meer opwekken dan je huidige verbruik wel loont.

Natuurlijk kun je ook met andere vragen en/of opmerkingen terecht bij onze adviseurs. Zonneplan gaat voor het beste advies en streeft naar 100% tevreden klanten.

Een zonnepanelen offerte op maat

Na de daktest en het gesprek gaat de adviseur direct voor je aan de slag. Op een afgesproken moment krijg jij de zonnepanelen offerte in je mailbox en krijg je een telefoontje om de offerte samen door te nemen.

De adviseur staat stil bij de producten die gekozen worden, de te verwachten opbrengst aan vermogen en geld, de prijs voor de zonnepanelen inclusief installatie en het rendement over de jaren heen.

Na dit gesprek kun je online de offerte accorderen en het proces in gang zetten. Zonnepanelen kopen was nog nooit zo gemakkelijk.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy

Lees meer over...

Vragen over zonnepanelen kopen

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waar moet je op letten bij zonnepanelen?

  Let tijdens het kopen van zonnepanelen op de verhouding tussen de opbrengst van jouw zonnepanelen en jouw energieverbruik. Hoe beter dit op elkaar aansluit, hoe beter jij je investering benut. Extra zonnepanelen kopen zonder dat je de energie gebruikt die ze opleveren is financieel namelijk niet aantrekkelijk.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

 • Wat zijn de beste zonnepanelen?

  De markt van zonnepanelen blijft zich ontwikkelen en zo komen er steeds krachtigere zonnepanelen op de markt. Denk hierbij aan pv panelen met een hoger wattpiek vermogen, betere efficiency-cijfers en natuurlijk een steeds gunstigere prijs. Als wij al onze selectiecriteria in acht nemen, dan komen wij tot de volgende top 10 zonnepanelen.

  1. DMEGC zonnepanelen
  2. Jinko Solar zonnepanelen
  3. Trina Solar zonnepanelen
  4. JA Solar zonnepanelen
  5. Qcells zonnepanelen
  6. REC zonnepanelen
  7. Longi zonnepanelen
  8. Sunpower zonnepanelen
  9. Boviet zonnepanelen
  10. Suntech zonnepanelen