Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.293 per jaar
 • Altijd achteraf betalen
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Wachttijd zonnepanelen

We begrijpen het volledig: je hebt de knoop doorgehakt om zonnepanelen te kopen en je kunt bijna niet wachten. Maar wat is nu eigenlijk de zonnepanelen wachttijd? In dit artikel vertellen we je over de levertijd van zonnepanelen bij Zonneplan en de redenen achter een langere of kortere wachttijd.

 

Vaak al binnen enkele weken

De gemiddelde wachttijd bij Zonneplan

Bij Zonneplan streven we er altijd naar om onze klanten zo snel mogelijk van dienst te zijn. De gemiddelde levertijd van zonnepanelen varieert. Na het akkoord op je Zonneplan (offerte) ontvang je van ons een e-mail, met daarin meer informatie over de planning. De datum hangt af van de installatietermijn in jouw regio.

Goed nieuws is wel dat de wachttijd voor zonnepanelen is afgenomen. Waar het in 2022 soms nog meer dan een half jaar wachten was op je installatie, kan het nu vaak al binnen enkele weken. Voor een exacte zonnepanelen levertijd raden we je aan om contact op te nemen met Zonneplan of een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Een uitgevallen installatie: jouw kans om eerder aan de beurt te zijn

Soms hebben we te maken met uitvallende installaties, bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden bij een klant. Dit kan betekenen dat er opeens een plekje vrijkomt in onze planning. Sta je al op onze lijst, dan zou het zomaar kunnen dat we contact met je opnemen voor een eerdere installatiedatum.

Waarom liepen de zonnepanelen wachttijden in 2022 op?

In 2022 zagen we een opmerkelijke stijging in de wachttijd voor zonnepanelen. Enkele redenen hiervoor waren de toegenomen vraag naar zonnepanelen, verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketens (onder andere door corona en lockdowns) en beperkte beschikbaarheid van bepaalde materialen. Daarnaast was er een verhoogde vraag naar gekwalificeerde installateurs, wat de zonnepanelen levertijd verder onder druk zette.

zonnepanelen op dak

Ook verdienen met jouw dak? Kies voor zonnepanelen

Zonne-energie is populairder dan ooit en met goede reden! Hoewel we in het verleden te maken hadden met langere wachttijden, hebben we bij Zonneplan maatregelen genomen om dit te verminderen. Wil je weten wat jouw exacte levertijd is? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan bij Zonneplan en zet de eerste stap naar een zonnige toekomst!

Ontvang een plan op maat

Super snel geregeld

Vraag binnen 60 seconden een persoonlijk plan aan. Een van onze adviseurs gaat vervolgens direct voor je aan de slag met de uitwerking. Gratis advies op maat dus.

Advies op maat

Wat is voor jou de beste optie: huren, lenen of kopen (met spaargeld)? We helpen jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Gratis advies op maat.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de huidige wachttijd voor zonnepanelen bij Zonneplan?

  Voor de meest actuele zonnepanelen wachttijd raden we je aan direct contact op te nemen met Zonneplan of een offerte aan te vragen.

 • Waarom was er in 2022 een lange levertijd voor zonnepanelen?

  De toegenomen vraag, verstoringen in toeleveringsketens (door voornamelijk corona) en een tekort aan installateurs waren enkele oorzaken.

 • Is er een manier om sneller aan de beurt te zijn voor een installatie?

  Ja, bij uitvallende installaties kunnen we bestaande klanten benaderen voor een eerdere installatiedatum.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy

Lees meer over...

Ook verdienen met zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.