Set van 18 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wanneer je een set van 18 panelen op je dak wil laten leggen is het goed om stil te staan bij wat het opbrengt en wat de kosten zijn. Bij Zonneplan zijn de kosten inclusief installatie.

Vraag een offerte voor 18 zonnepanelen aan

18 zonnepanelen opbrengst

18 zonnepanelen van Zonneplan hebben een gemiddelde opbrengst van €2.221,- per jaar. We rekenen hiervoor met een kWh-prijs van €0,35 per kWh.

Wat leveren 18 zonnepanelen op?

In totaal hebben 18 zonnepanelen een maximaal piekvermogen van 7.380 Wp. In Nederland zou je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

In werkelijkheid, volgens onze prognoses, levert een zonnepanelen systeem van Zonneplan met 18 stuks gemiddeld 6.347 op aan kWh.

Wat kosten 18 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 18 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €7.339 en €9.589 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 18 zonnepanelen? Bekijk waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

Rendement en terugverdientijd van 18 zonnepanelen

Het rendement en de terugverdientijd zijn belangrijke graadmeters bij het inschatten of de investering de moeite waard is.

Terugverdientijd van 18 zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen direct bijdrage aan de waarde van je woning en we dus eigenlijk niet van een terugverdientijd spreken. Kan het interessant zijn om deze toch te weten. Voor 18 pv panelen ligt de terugverdientijd op zo’n 3 tot 4 jaar.

Rendement op 18 zonnepanelen

Het rendement komt ongeveer neer op 26,4%. Naarmate de kWh-prijs blijft stijgen neemt dit rendement toe en daalt de terugverdientijd.

Is mijn dak geschikt voor 18 zonnepanelen?

Natuurlijk dien je voldoende ruimte op je dak te hebben om 18 zonnepanelen kwijt te kunnen. Hou rekening met dat 18 zonnepanelen een oppervlakte van 34,74 m² heeft. Benieuwd of dit op jouw dak past? Vraag vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan.

18 zonnepanelen met optimizer

Een zonnepanelensysteem met optimizers zorgt ervoor dat elk paneel individueel de hoogst mogelijke opbrengst behaalt. Als één van de 18 panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling, dan blijven de andere 17 panelen nog steeds optimaal presteren. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is belangrijk om te weten dat het niet altijd noodzakelijk is om optimizers te gebruiken. Onze adviseurs kunnen je uitgebreid informeren over de werking van deze technologie en je adviseren over de beste optie voor jouw zonnepanelensysteem.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 18 zonnepanelen?

  Een set van 18 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €7.339 en €9.589, inclusief zonnepanelen installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 18 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 18 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 18 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 34,7 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 18 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 18 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf de berekening kunt maken, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: