Set van 18 zonnepanelen kopen

Wanneer je een set van 18 panelen op je dak wil laten leggen is het goed om stil te staan bij wat het opbrengt en wat de kosten zijn. Bij Zonneplan zijn de kosten inclusief installatie en daarnaast helpen wij je met het terugvragen van de btw.

Vraag een offerte voor 18 zonnepanelen aan

18 zonnepanelen opbrengst

18 zonnepanelen van Zonneplan hebben een gemiddelde opbrengst van €2.092,- per jaar. We houden hierbij een lagere kWh-prijs van €0,338 aan waardoor de opbrengst in werkelijkheid alleen maar hoger kan uitvallen. 

Wat leveren 18 zonnepanelen op?

In totaal hebben 18 zonnepanelen een maximaal piekvermogen van 7.200 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 6336 kWh. In Nederland zou je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

In werkelijkheid, volgens onze prognoses, levert een zonnepanelen systeem van Zonneplan met 18 stuks gemiddeld 6.192 op aan kWh.

Wat kosten 18 zonnepanelen

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 18 zonnepanelen inclusief montage rond de €8.700 – €11.100 bij Zonneplan. Deze prijs is inclusief de btw die terug te vragen is. Meer weten over de prijs van 18 zonnepanelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 18 zonnepanelen

Het rendement en de terugverdientijd zijn belangrijke graadmeters bij het inschatten of de investering de moeite waard is. 

Terugverdientijd van 18 zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen direct bijdrage aan de waarde van je woning en we dus eigenlijk niet van een terugverdientijd spreken. Kan het interessant zijn om deze toch te weten. Voor 18 pv panelen ligt de terugverdientijd om en nabij de 4 jaar. 

Rendement op 18 zonnepanelen

Het rendement komt ongeveer neer op 21,2% (!). Naarmate de kWh-prijs blijft stijgen neemt dit rendement toe en daalt de terugverdientijd.

Is mijn dak geschikt voor 18 zonnepanelen?

Natuurlijk dien je voldoende ruimte op je dak te hebben om 18 zonnepanelen kwijt te kunnen. Hou rekening met dat 18 zonnepanelen een oppervlakte van 34,74 m² heeft. Benieuwd of dit op jouw dak past? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: