4 zonnepanelen kopen?

 • Verdien gemiddeld € 494 per jaar
 • Geen spaargeld nodig
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief montage?

Ben je op zoek naar een zonnepanelen leverancier om 4 zonnepanelen te plaatsen? Zoek niet verder! Zonneplan is de #1 van Nederland met meer dan 125.000 installaties. Vraag een dakcheck aan om zeker te weten dat 4 panelen op jouw dak passen.

 • 4 x 410 Wp zonnepanelen
 • Prijs: € 2.749 – € 3.549
 • Opbrengst per jaar: € 494
 • Opgewekte stroom per jaar: 1443 kWh

Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op data van klanten van Zonneplan. Wat de daadwerkelijke prijs en opbrengsten zijn verschilt per dak en kunnen dus afwijken van dit voorbeeld.

zonnepanelen gekocht voor op een plat en schuin dak

Offerte voor 4 zonnepanelen aanvragen?

Opbrengst 4 zonnepanelen

Een set van 4 zonnepanelen heeft in de meest gunstige ligging een gemiddelde opbrengst van €494,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een kWh-prijs van €0,35.

Wat leveren 4 zonnepanelen op?

Zonneplan werkt momenteel met zonnepanelen van 410 wattpiek. Een zonnepanelen set van 4 panelen heeft daarmee een maximaal piekvermogen van 1.640 Wp. De kans dat je hiermee ook daadwerkelijk 1.640 kWh opwekt is in Nederland erg klein. Voornamelijk vanwege het Nederlandse klimaat. 4 zonnepanelen leveren bij Zonneplan gemiddeld 1.410 kWh op. Dit is een gemiddelde want ieder dak is uniek. Zo is ieder legplan uniek en zijn er veel variabelen, zoals de ligging, een plat of schuin dak, hellingshoek van een dak en eventuele schaduwval van objecten.

Prijsopbouw van 4 zonnepanelen met installatie?

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief installatie? Als richtprijs kun je denken aan een bedrag tussen de €2.749 en €3.549 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 4 zonnepanelen? Bekijk waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

grafiek die de prijsopbouw van zonnepanelen laat zien, bestaande uit materialen, installatie en service

Rendement en terugverdientijd van 4 zonnepanelen

Wanneer je investeert in zonnepanelen, wil je graag weten wat de terugverdientijd en het rendement is.

Terugverdientijd

Op basis van een zonnepanelen systeem met 4 panelen zit de terugverdientijd tussen de 6 en 7 jaar. Dit kan met de stijgende energietarieven nog sneller zijn.

Rendement

Het rendement van 4 zonnepanelen ligt op zo’n 16,5%. Voor de exacte rendementsberekening over de jaren heen verwijzen we je graag naar onze vrijblijvende zonnepanelen offerte.

Is mijn dak geschikt?

Nu jij helemaal overtuigd bent van de investering in zonnepanelen rest nog maar één vraag; passen er 4 zonnepanelen op jouw dak? Qua oppervlakte dien je zo’n 7,72 m² aan ruimte vrij te hebben op het dak.

Wil je zeker weten dat je dak geschikt is voor zonnepanelen? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Set van 4 zonnepanelen op plat dak

Het is mogelijk om een set van 4 zonnepanelen op een plat dak te (laten) plaatsen. Hierbij moet er wel rekening worden gehouden met de ondergrond en de richting van de panelen die geplaatst worden. Daarnaast moet er op het platte dak natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor een set van 4 zonnepanelen.

Voor dit aantal zonnepanelen heb je zo’n 7,72 m² aan oppervlakte nodig. Hier komt ook nog een randafstand bij. Wil je zeker weten of jouw platte dak groot genoeg is? Vraag vrijblijvend de dakcheck aan.

Adviseur voert een Zonneplan zonnepanelen dakscan uit

4 zonnepanelen met optimizer of micro-omvormer

Soms is het slim om voor een zonnepanelensysteem met optimizers te kiezen. Optimizers zorgen ervoor dat de opbrengsten van elk afzonderlijk zonnepaneel maximaal zijn. Doet 1 van de 4 panelen het minder goed door schaduwwerking of minder instraling van de zon? Dan blijven de andere 3 panelen wel optimaal opbrengsten leveren.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar let op: het is niet altijd nodig om optimizers te gebruiken. Wij leggen je alles uit over de werking van deze optimizers en in welke gevallen het wel of niet goed is om voor optimizers te kiezen.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel wekt een andere zonnepanelen set op?

  Aantal zonnepanelen Jaarlijkse opbrengst(kWh)
  5 panelen 1.805
  6 panelen 2.166
  8 panelen 2.888
  9 panelen 3.249
  10 panelen 3.610
  11 panelen 3.971
  12 panelen 4.332
  13 panelen 4.693
  14 panelen 5.054
  15 panelen 5.415
  16 panelen 5.776
  18 panelen 6.498
  20 panelen 7.220
  24 panelen 8.664
  30 panelen 10.830
  35 panelen 12.635
 • Wat kosten 4 zonnepanelen?

  Voor 4 zonnepanelen inclusief installatie betaal je gemiddeld tussen €2.749 en €3.549. De btw voor een zonnepaneleninstallatie is 0%. Installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van je dak. Ook kan het type omvormer en eventuele extra’s zoals monitoringssystemen de prijs van de installatie beïnvloeden.

 • Passen er 4 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 4 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 7,72 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 4 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 4 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 115.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!