13 zonnepanelen kopen?

 • Verdien gemiddeld € 1.604 per jaar
 • Geen spaargeld nodig
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Wat kosten 13 zonnepanelen inclusief montage?

Ben je op zoek naar een zonnepanelen leverancier om 13 zonnepanelen te plaatsen? Zoek niet verder! Zonneplan is de #1 van Nederland met meer dan 125.000 installaties. Vraag een dakcheck aan om zeker te weten dat 13 panelen op jouw dak passen.

 • 13 x 410 Wp zonnepanelen
 • Prijs: € 5.669 – € 7.694
 • Opbrengst per jaar: € 1.604
 • Opgewekte stroom per jaar: 4693 kWh

Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op data van klanten van Zonneplan. Wat de daadwerkelijke prijs en opbrengsten zijn verschilt per dak en kunnen dus afwijken van dit voorbeeld.

zonnepanelen gekocht voor op een plat en schuin dak

Offerte voor 13 zonnepanelen aanvragen?

Opbrengst 13 zonnepanelen

Een set van 13 zonnepanelen van Zonneplan hebben een gemiddelde opbrengst van €1.604,- per jaar. Hierbij wordt er gerekend met een kWh-prijs van €0,35.

Wat leveren 13 zonnepanelen op?

Zonneplan heeft momenteel zonnepanelen van 410 Wp. Een zonnepanelen pakket van 13 panelen heeft daarmee een maximaal piekvermogen van 5.330 Wp. In Nederland zul je deze cijfers niet behalen gezien er meerdere factoren meespelen.

Hoewel ieder dak en de ligging ervan uniek zijn, denk hierbij aan een plat of schuin dak, de richting, hellingshoek en eventuele schaduwval van objecten, levert een zonnepanelensysteem van Zonneplan met 13 stuks gemiddeld 4.693 kWh op.

Prijsopbouw van 13 zonnepanelen met installatie?

Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 13 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €5.669 en €7.694 bij Zonneplan. Meer weten over de prijs van 13 zonnepanelen? Bekijk waar de zonnepanelen kosten uit bestaan.

grafiek die de prijsopbouw van zonnepanelen laat zien, bestaande uit materialen, installatie en service

Rendement en terugverdientijd van 13 zonnepanelen

Wanneer je investeert in zonnepanelen, wil je graag weten wat de terugverdientijd en het rendement is.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van een zonnepanelen pakket met 13 panelen is ongeveer 4 jaar. Dit kan met de stijgende energietarieven nog sneller zijn.

Rendement

Het rendement van 13 zonnepanelen ligt op zo’n 24,2%. Voor de exacte rendementsberekening over de jaren heen verwijzen we je graag naar onze vrijblijvende zonnepanelen offerte.

Is mijn dak geschikt?

Om 13 zonnepanelen te laten plaatsen heb je een oppervlakte van 26,05 m² nodig. Idealiter komt er gedurende de dag geen schaduw op dit stuk. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Set van 13 zonnepanelen op plat dak

Het is mogelijk om een set van 13 zonnepanelen op een plat dak te (laten) plaatsen. Hierbij moet er wel rekening worden gehouden met de ondergrond en de richting van de panelen die geplaatst worden. Daarnaast moet er op het platte dak natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor een set van 13 zonnepanelen.

Voor dit aantal zonnepanelen heb je zo’n 26,05 m² aan oppervlakte nodig. Hier komt ook nog een randafstand bij. Wil je zeker weten of jouw platte dak groot genoeg is? Vraag vrijblijvend de dakcheck aan.

Adviseur voert een Zonneplan zonnepanelen dakscan uit

13 zonnepanelen met optimizer of micro-omvormer

Bij Zonneplan gebruiken we zowel micro omvormers als (partially) power optimizers. Deze combineren het beste van beide werelden: ze optimaliseren de prestaties van individuele zonnepanelen en laten je besparen op de kosten.

Voor meer diepgaande informatie over omvormers en optimizers, bezoek onze pagina’s over omvormers en optimizers. Als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, bekijk dan zeker ook onze pagina over zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel wekt een andere zonnepanelen set op?

  Aantal zonnepanelen Jaarlijkse opbrengst(kWh)
  4 panelen 1.444
  5 panelen 1.805
  6 panelen 2.166
  8 panelen 2.888
  9 panelen 3.249
  10 panelen 3.610
  11 panelen 3.971
  12 panelen 4.332
  14 panelen 5.054
  15 panelen 5.415
  16 panelen 5.776
  18 panelen 6.498
  20 panelen 7.220
  24 panelen 8.664
  30 panelen 10.830
  35 panelen 12.635
 • Wat kosten 13 zonnepanelen?

  Een set van 13 zonnepanelen krijg je bij Zonneplan gemiddeld voor tussen de €5.669 en €7.694 , inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 13 panelen genoeg zijn en wat in jouw situatie de beste optie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld of je gaat voor 13 zonnepanelen met optimizers of zonder. Wil je zonnepanelen offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 13 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 13 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 26,05 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 13 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 13 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en oriëntatie van je dak, je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de zonnepanelen. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om aan jouw energiebehoefte te voldoen? In ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier leggen we je uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we voorbeeldberekeningen, zodat je een goed beeld hebt van de hoeveelheid zonnepanelen die bij jouw situatie passen. Zo ben je goed voorbereid om de stap naar duurzame energie te zetten!