Set van 14 zonnepanelen

Met de alsmaar hoger wordende prijs van energie, zijn zonnepanelen vandaag de dag een extra slimme investering. Ben je benieuwd wat jouw opbrengsten, kosten en rendement gaan zijn? Vraag een zonnepanelen offerte aan.

Offerte voor 14 zonnepanelen?

Opbrengst van 14 zonnepanelen

Elk dak is anders en wat een set met 14 panelen oplevert aan vermogen en opbrengst verschilt per situatie. Zo is de oriëntatie en de hellingshoek van je dak belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat er niet of nauwelijks schaduw valt op de panelen. Onze adviseurs kijken online mee en kunnen een gerichte calculatie maken van jouw situatie.

Zonneplan heeft sinds 2012 al meer dan 100.000 daken voorzien van een set pv panelen. Met al deze data kunnen we wel een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Deze komt neer op zo’n €1.627,- per jaar. Hierin is er met een lagere kWh-prijs van 0,338 gewerkt. Dit is veel lager dan de huidige energieprijs van meer dan 50 cent per kWh. In werkelijkheid kun je dus nog meer profiteren van jouw set panelen.

Wat leveren 14 zonnepanelen op?

Voor de opbrengst van 14 panelen kijken we naar de te verwachten opbrengst aan vermogen maal de prijs van een kWh. Wij werken met pv panelen van 400 Wp. Dit houdt in dat een paneel een piekvermogen van 400 heeft. In het geval van 14 zonnepanelen komt het maximaal piekvermogen neer op 5.600 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 4.928 kWh.

Alleen worden dit soort cijfers niet in Nederland behaald. Dit komt onder andere door de weersinvloeden. Volgens onze data levert een systeem van 14 pv panelen gemiddeld 4.816 kWh op.

Wat kosten 14 zonnepanelen inclusief montage

Een zonnepanelensysteem van 14 zonnepanelen inclusief installatie kost gemiddeld rond de €7.150 en €8.000 bij Zonneplan. Dit is de all-in prijs, dus inclusief montage en garanties. Meer weten over de kosten van 14 panelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 14 zonnepanelen

Nu de opbrengst en de prijs van 14 zonnepanelen bekend is, kunnen we de terugverdientijd en het rendement berekenen. Dit zijn goede graadmeters om te zien of het investeren in zonnepanelen een goede keuze voor jou is.

Terugverdientijd 14 zonnepanelen

De terugverdientijd geeft inzicht in wanneer de panelen geheel zijn afbetaald met de opbrengst. Vanaf dit punt ga je enkel nog verdienen aan jouw set van 14 zonnepanelen.

Wat veel mensen niet weten, is dat de terugverdientijd minder van belang is. De investering in panelen dragen namelijk direct bij aan jouw woningwaarde.

De terugverdientijd van 14 zonnepanelen ligt ongeveer op 5 jaar. Naarmate de energieprijzen blijven stijgen kan dit nog korter zijn. Een lekker vooruitzicht als je weet dat de eerste 10 jaar geen kosten meer gemoeid zijn aan jouw zonnepanelensysteem door ons serviceplan.

Rendement 14 zonnepanelen

Bij een investering wordt er vaak naar het rendement gekeken. Dit is namelijk een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te kopen (naast het ecologische aspect). Momenteel levert de investering in zonnepanelen beduidend meer op dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om panelen te financieren zonder eigen investering.

Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 21,2%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 14 zonnepanelen?

Om 14 zonnepanelen op je dak te laten leggen, heb je een oppervlakte van 28,95 m² nodig. Door middel van een offerte aanvraag kom je snel te weten of jouw dak geschikt is.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Wat kosten 14 zonnepanelen?

    Een set van 14 zonnepanelen kost bij Zonneplan tussen de €7.150 en €8.000, inclusief installatie en omvormer. Om er zeker van te zijn of 14 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs in jouw situatie is, kijken onze adviseurs graag met je mee. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het  zonnepanelen offertes of aanbieders vergelijken.

  • Passen er 14 zonnepanelen op mijn dak?

    Voor 14 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 29 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 14 panelen op jouw dak passen.

  • Waarom 14 panelen kopen bij Zonneplan?

    Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

Deel dit artikel: