Set van 14 zonnepanelen kopen

Met de alsmaar hoger wordende prijs van energie, zijn zonnepanelen vandaag de dag een extra slimme investering. Ben je benieuwd wat jouw opbrengsten, kosten en rendement gaan zijn? Vraag een zonnepanelen offerte aan.

Offerte voor 14 zonnepanelen?

Opbrengst van 14 zonnepanelen

Elk dak is anders en wat een set met 14 panelen oplevert aan vermogen en opbrengst verschilt per situatie. Zo is de oriëntatie en de hellingshoek van je dak belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat er niet of nauwelijks schaduw valt op de panelen. Onze adviseurs kijken online mee en kunnen een gerichte calculatie maken van jouw situatie.

Zonneplan heeft sinds 2012 al meer dan 100.000 daken voorzien van een set pv panelen. Met al deze data kunnen we wel een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Deze komt neer op zo’n €1.627,- per jaar. Hierin is er met een lagere kWh-prijs van 0,338 gewerkt. Dit is veel lager dan de huidige energieprijs van meer dan 50 cent per kWh. In werkelijkheid kun je dus nog meer profiteren van jouw set panelen.

Wat leveren 14 zonnepanelen op?

Voor de opbrengst van 14 panelen kijken we naar de te verwachten opbrengst aan vermogen maal de prijs van een kWh. Wij werken met pv panelen van 400 Wp. Dit houdt in dat een paneel een piekvermogen van 400 heeft. In het geval van 14 zonnepanelen komt het maximaal piekvermogen neer op 5.600 Wp. Dit komt omgerekend neer op zo’n 4.928 kWh. 

Alleen worden dit soort cijfers niet in Nederland behaald. Dit komt onder andere door de weersinvloeden. Volgens onze data levert een systeem van 14 pv panelen gemiddeld 4.816 kWh op.

Wat kosten 14 zonnepanelen inclusief montage

Een zonnepanelensysteem van 14 zonnepanelen inclusief installatie kost gemiddeld rond de €8.650 en €9.630 bij Zonneplan. Dit is de all-in prijs, dus inclusief montage en garanties. Daarnaast bevat deze prijs de btw die later terug te vorderen is. Meer weten over de kosten van 14 panelen? Bekijk waar de prijs van zonnepanelen uit bestaat.

Rendement en terugverdientijd van 14 zonnepanelen

Nu de opbrengst en de prijs van 14 zonnepanelen bekend is, kunnen we de terugverdientijd en het rendement berekenen. Dit zijn goede graadmeters om te zien of het investeren in zonnepanelen een goede keuze voor jou is. 

Terugverdientijd 14 zonnepanelen

De terugverdientijd geeft inzicht in wanneer de panelen geheel zijn afbetaald met de opbrengst. Vanaf dit punt ga je enkel nog verdienen aan jouw set van 14 zonnepanelen. 

Wat veel mensen niet weten, is dat de terugverdientijd minder van belang is. De investering in panelen dragen namelijk direct bij aan jouw woningwaarde

De terugverdientijd van 14 zonnepanelen ligt op ruim 5 jaar. Naarmate de energieprijzen blijven stijgen kan dit nog korter zijn. Een lekker vooruitzicht als je weet dat de eerste 10 jaar geen kosten meer gemoeid zijn aan jouw zonnepanelensysteem door ons serviceplan. 

Rendement 14 zonnepanelen

Bij een investering wordt er vaak naar het rendement gekeken. Dit is namelijk een belangrijke pijler in de beslissing om zonnepanelen te kopen (naast het ecologische aspect). Momenteel levert de investering in zonnepanelen beduidend meer op dan dat je rente krijgt van de bank. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om panelen te financieren zonder eigen investering. 

Gemiddeld ligt het rendement op zo’n 17,8%. In onze offerte berekenen we exact het verwachte rendement van jouw installatie over de jaren heen.

Is mijn dak geschikt voor 14 zonnepanelen?

Om 14 zonnepanelen op je dak te laten leggen, heb je een oppervlakte van 28,95 m² nodig. Door middel van een offerte aanvraag kom je snel te weten of jouw dak geschikt is.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zult het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel van je woning. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is deze door de zonnepanelen gemiddeld 5.000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een Tier 1-fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: