Zonnepanelen op zinken dak

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

Steeds meer huizen krijgen zonnepanelen, natuurlijk vanwege het ecologische aspect maar ook zeker vanwege de mooie opbrengsten die je ermee kunt behalen. Door de steeds groter wordende vraag naar pv panelen krijgen wij ook verzoeken om zonnepanelen te plaatsen op zinken daken.

Bij Zonneplan leggen we niet op zinken daken. Wij raden aan om naar alternatieven te kijken zoals het leggen van zonnepanelen op een plat dak, schuur of garage. Benieuwd of dit bij jou mogelijk is? Vraag de dakcheck aan.

Kunnen zonnepanelen op een zinken dak?

Het is in sommige gevallen mogelijk op zonnepanelen op een dak van zink te leggen. De bevestigingsmaterialen die worden gebruikt zijn net even anders dan die op een dak met dakpannen.  

Zonneplan biedt deze bevestigingsmaterialen niet aan. Zodoende dat wij liever uitwijken naar alternatieve daken, zoals een plat dak. Esthetisch gezien is het laten plaatsen van de panelen op een plat dak ook een betere keuze. 

Conclusie: kijk naar alternatieven voor zinken daken

Wil je graag zonnepanelen van Zonneplan, dan luidt ons advies om te zoeken naar de genoemde alternatieven zoals het plaatsen op een dak zonder zink, zoals een schuur of garage. Wil je toch het liefst pv panelen op jouw zinken dak? Zoek dan verder naar een betrouwbare leverancier die expertise heeft om op zinken daken te installeren.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: