Zonnepanelen op zinken dak

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Steeds meer huizen krijgen zonnepanelen, natuurlijk vanwege het ecologische aspect maar ook zeker vanwege de mooie opbrengsten die je ermee kunt behalen. Door de steeds groter wordende vraag naar pv panelen krijgen wij ook verzoeken om zonnepanelen te plaatsen op zinken daken.

Bij Zonneplan leggen we niet op zinken daken. Wij raden aan om naar alternatieven te kijken zoals het leggen van zonnepanelen op een plat dak, schuur of garage. Benieuwd of dit bij jou mogelijk is? Vraag de zonnepanelen dakscan aan.

Kunnen zonnepanelen op een zinken dak?

Het is in sommige gevallen mogelijk op zonnepanelen op een dak van zink te leggen. De bevestigingsmaterialen die worden gebruikt zijn net even anders dan die op een dak met dakpannen.

Zonneplan biedt deze bevestigingsmaterialen niet aan. Zodoende dat wij liever uitwijken naar alternatieve daken, zoals een plat dak. Esthetisch gezien is het laten plaatsen van de panelen op een plat dak ook een betere keuze.

Conclusie: kijk naar alternatieven voor zinken daken

Wil je graag zonnepanelen van Zonneplan, dan luidt ons advies om te zoeken naar de genoemde alternatieven zoals het plaatsen op een dak zonder zink, zoals een schuur of garage. Wil je toch het liefst pv panelen op jouw zinken dak? Zoek dan verder naar een betrouwbare leverancier die expertise heeft om op zinken daken te installeren.

Misschien ook interessant:

In ons kenniscentrum vind je meer artikelen over daken die wel/niet geschikt zijn voor zonnepanelen, zoals:

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op zinken dak

  • Waar op letten bij zonnepanelen op een zinken dak?

    Het is in sommige gevallen mogelijk om zonnepanelen op een dak van zink te leggen. De bevestigingsmaterialen die worden gebruikt zijn net even anders dan die op een dak met dakpannen. Sommige bedrijven bieden deze bevestigingsmaterialen aan.

  • Offerte aanvragen voor zonnepanelen op zinken dak?

    Onze adviseurs helpen je met een gerichte offerte waarin al je vragen over zonnepanelen op een zinken dak (of een alternatief dak) worden beantwoord. Zo kijken ze naar de vermoedelijke opbrengst, prijs, terugverdientijd en het rendement. Meer weten? Vraag eenvoudig een offerte aan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: