Zonnepanelen op asbest dak

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

Tot 1994 werd asbest veel toegepast in woningen en het kan zowel binnen als buiten je woning aantreffen. Wanneer je asbest op je dak hebt zitten, dan plaatsen wij geen zonnepanelen. Het asbest moet dan eerst gesaneerd worden alvorens je zonnepanelen kunt kopen.

Wel kunnen we naar alternatieve, asbestvrije, daken kijken voor het plaatsen van zonnepanelen. Heb je bijvoorbeeld een schuur of garage waar geen asbest op zit en ben je benieuwd of je hierop panelen kunt plaatsen? Vraag dan gelijk de dakcheck aan.

Subsidie asbest eraf zonnepanelen erop

Provincies hadden een subsidie om je asbestdak te laten saneren en zonnepanelen te laten leggen. Hiermee sloeg de overheid twee vliegen in één klap: je dak was voor het asbestverbod van 2024 gesaneerd en je draagt bij aan de klimaatdoelstellingen door zelf stroom op te wekken.

Helaas is deze subsidie niet meer actief, wel kunnen er alternatieve subsidies en/of gunstige leningen actief zijn vanuit de gemeente. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar jouw gemeente of provincie voor de actieve tegemoetkomingen.

Zonnepanelen met financieringsvoordelen

Naast het saneren van asbest zijn er provinciaal en/of per gemeente ook stimuleringsleningen om zonnepanelen te laten installeren. Dit zijn vaak gunstige leningen qua rente en looptijd waardoor jij zonnepanelen zonder spaargeld kan financieren. Benieuwd of jij via jouw gemeente aanspraak maakt op deze lening? Lees meer op onze zonnepanelen in Nederland pagina.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: