Zonnepanelen op leien dak

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

Wanneer je wil verduurzamen kom je al snel uit bij zonnepanelen. Daarnaast zijn zonnepanelen een aantrekkelijke investering met een mooi rendement. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat jij als huizenbezitter met een mooi dak van leisteen ook zonnepanelen wil.

Helaas leggen we bij Zonneplan niet op schuine daken van leisteen. Wij raden aan om naar alternatieven te kijken zoals het leggen van zonnepanelen op een plat dak, schuur of garage. Benieuwd of dit bij jou mogelijk is? Vraag de dakcheck aan.

Kunnen zonnepanelen op een dak van leisteen?

PV panelen worden door middel van dakhaken en rails van vastgezet. Het probleem dat zich voordoet met leisteen is dat er geen haken kunnen worden geplaatst doordat er een grote kans is dat het knapt. 

Er zijn specialistische bedrijven die dit wel aanbieden, maar onze expertise ligt op schuine daken met dakpannen en platte daken.

Conclusie: kijk naar alternatieven voor leien daken

Wil je graag zonnepanelen van Zonneplan, dan luidt ons advies om te zoeken naar de genoemde alternatieven zoals het plaatsen op een dak zonder leisteen, zoals een schuur of garage. Wil je toch het liefst pv panelen op jouw leien dak? Zoek dan verder naar een betrouwbare leverancier die expertise heeft om op zinken daken te installeren.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: