Zonnepanelen op leien dak

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wanneer je wil verduurzamen kom je al snel uit bij zonnepanelen. Daarnaast zijn zonnepanelen een aantrekkelijke investering met een mooi rendement. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat jij als huizenbezitter met een mooi dak van leisteen ook zonnepanelen wil.

Helaas leggen we bij Zonneplan niet op schuine daken van leisteen. Wij raden aan om naar alternatieven te kijken zoals het leggen van zonnepanelen op een plat dak, schuur of garage. Benieuwd of dit bij jou mogelijk is? Vraag de dakcheck aan.

Kunnen zonnepanelen op een dak van leisteen?

PV panelen worden door middel van dakhaken en rails van vastgezet. Het probleem dat zich voordoet met leisteen is dat er geen haken kunnen worden geplaatst doordat er een grote kans is dat het knapt. 

Er zijn specialistische bedrijven die dit wel aanbieden, maar onze expertise ligt op schuine daken met dakpannen en platte daken.

Conclusie: kijk naar alternatieven voor leien daken

Wil je graag zonnepanelen van Zonneplan, dan luidt ons advies om te zoeken naar de genoemde alternatieven zoals het plaatsen op een dak zonder leisteen, zoals een schuur of garage. Wil je toch het liefst pv panelen op jouw leien dak? Zoek dan verder naar een betrouwbare leverancier die expertise heeft om op zinken daken te installeren.

Misschien ook interessant:

In ons kenniscentrum vind je meer artikelen over daken die wel/niet geschikt zijn voor zonnepanelen, zoals:

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op leien dak

  • Waar op letten bij zonnepanelen op een leien dak?

    Zonneplan installeert geen zonnepanelen op leien daken. Zonnepanelen worden namelijk met dakhaken en rails aan het dak vastgezet. Met leisteen kunnen er geen haken worden geplaatst, omdat er een grote kans is dat het knapt. Wel kun je een specialistisch bedrijf inschakelen wat dit voor je kan doen, of kijken of er alternatieven zijn waar de panelen op geplaatst kunnen worden, zoals een plat dak, schuur of garage.

  • Offerte aanvragen voor zonnepanelen op leien dak?

    Hoewel Zonneplan geen zonnepanelen installeert op een leien dak, kijken we graag met je mee of er alternatieven zijn, zoals een schuur of garage. Vraag een vrijblijvende offerte aan en een adviseur neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken tijdens een dakcheck. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om zonnepanelen of aanbieders te vergelijken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen vergelijken.

Deel dit artikel: